milka2112 Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 co to za muchołówka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Wydaje mi się że to Regular Form Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 A według mnie to Red-green . Trochę słabe zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunnystar Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Witam. Potrzebuję pomocy przy zidentyfikowaniu jednej z muchołówek, czy ktoś ma pomysł cóż to może być za odmiana? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Rzucę tylko na co mi to wygląda: D.m 'Paradisia' bo 'Spider' czy 'Dutch' to raczej nie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Siema. Mam do oznaczenia dwa kultywary mucholi, które dostałem niepodpisane rok temu. Nie jestem na czasie z kultywarami, więc potrzebuje zaczerpnąć pomocy ludzi, którzy muchole hodują. Pierwszy obstawiam, że to Royal Red. Drugi nie wiem co to jest, wygląda jak Sawtooth, ale Sawtoothy dostałem w tym samym czasie zapakowane osobno i się wyraźnie różniły, ta na zdjęciu poniżej jest mała ma jakieś 3 cm wysokości, jeden osobnik przy takich rozmiarach puścił pęd kwiatowy, no i jak widać na zdjęciach liście są stojące. Sawtooth już dawno urósł do 2-3-krotnie większych rozmiarów, a takie dwie są cały czas małe. Ponadto nie wybarwiają się tak jak Sawtooth. Ma ktoś pomysł co to? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denis Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Wygląda mi to na młodą `UK Sawtooth 2` (?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snello Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Pierwszy kultywar to tak jak pisałeś Royal Red, a ta druga to może być dentata ale głowy nie daje, jest mała i ma jeszcze nie regularne ząbki i trudno mi się wypowiedzieć czy rzeczywiście to ona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazon1 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Witam Jestem poczatkujacym prosze ocenic czy to rzeczywiscie jest odmiana ''DINGLEY GIANT'' Pulapki sa male juz wieksze ma moja ''regular form'' Na drugim zdjeciu obie rosliny do porownania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus2003 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Proszę o identyfikację roślinek: 1. Jedna z OBI druga z Holandii z marketu z roślinami 2. Kupiona w Holandii w 2013 Zdjęcie z 2013: Zdjęcie z 2014: Edytowane 24 Lipca 2014 przez bartus2003 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) 1. typical/regular form 2. heterophyla/heterodoxa/justina davis (pare nazw się odnosi do tej odmiany) Edytowane 24 Lipca 2014 przez you-know Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość linkinpat Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam, kupiłem na allegro nasiona muchołówki, posadziłem wg instrukcji, po trzech tygodniach roślina zaczęła kiełkować i wygląda tak: Przeglądałem zdjęcia roślin i mi muchołówki to nie przypomina, może się mylę, co o tym sądzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 O jakiś nowy kultywar ;D Nie no zdecydowanie nie jest to muchołówka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Tzw. jakiś chwaścik . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Tzw. jakiś chwaścik . Przypomina trochę paprykę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi