olka220 Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Z tego co ja wiem to 4 robaczki rocznie to mają jej wystarczyć do prawidłowego rozwoju nic się jej nie stanie jak zje więcej, bo o ile się nie mylę w naturze to się zdarza ;] że troszkę więcej papu jej wleci czy wpełznie ;] Oczywiście że się zdarza ale jeśli 4 mają jej wystarczyć na rok to myślisz że sama sobie nie poradzi ze złapaniem ich w ciągu tego roku ?? Mi zawsze powtarzano żeby ich nie karmić ,że one same sobie poradzą i że zdecydowanie lepiej jak jest "głodna" niż przejedzona bo wtedy nie tworzy pułapek ale jak jest nie wiem nie będę się mądrzyć za świeża jestem w tym temacie haha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagielon Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Proszę o identyfikacje: 1 2 3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 1. 'Red Dragon' lub ładniej mówiąc 'Akay Riu'. Może 'Royal Red', ale jeśli zdjęcie dobrze oddaje kolory to mało prawdopodobne bo barwa byłaby odrobinę bardziej w kierunku fioletu, a nie truskawki, a jest odwrotnie. Niestety nie jest to 'Red Piranha' z czego pewnie byś się cieszył. 2. 'G14 Rosetted' lub któraś z innych odmian o krótkich ogonkach liściowych i zwartych rozetach, choć nie musi być to 'G14 Rosetted' bo o tej porze roku ta odmiana ma inne kolory bowiem barwi się nieźle, a Twoja nie jadła bardzo dużo, więc tym bardziej powinna być wybarwiona, gdyby zaliczała się do tej odmiany. 3. 'Low Giant' jak sądzę. Ile ma lat? Na powyższe nie daję gwarancji bo protestowałem przeciw budowie kopalni odkrywkowej w lubuskim, a to dość wyczerpująca misja (; i jeszcze się nie wyspałem, więc mogłem coś przeoczyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 ... protestowałem przeciw budowie kopalni odkrywkowej w lubuskim ... Do czego przywiązałeś się łańcuchem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Trochę pogubiłeś się w niuansach logistyki tego przedsięwzięcia. Byłem łańcuchem. A przywiązałem się do lasu. Ale nie łańcuchem i już wiele lat temu, nie przedwczoraj. I ma to związek z akcją, ale tylko pośredni. (; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Jak myślicie co to za muchołówka? Zęby trójkątne, zakręcone pułapki długości ok 2-3cm, słabo się wybarwia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Trochę pogubiłeś się w niuansach logistyki tego przedsięwzięcia. Byłem łańcuchem. A przywiązałem się do lasu. Ale nie łańcuchem i już wiele lat temu, nie przedwczoraj. I ma to związek z akcją, ale tylko pośredni. (; Nie wiedziałem, że to tak skomplikowana akcja. Powodzenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Jak myślicie co to za muchołówka? Zęby trójkątne, zakręcone pułapki długości ok 2-3cm, słabo się wybarwia. D. M. 'cudo'? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Coo ty, za duże. A tak poza tematem ładny ten muchoł Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagielon Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Dzięki Kosa za odpowiedz, co do 1 i 3 to przypuszczenia się sprawdziły, zaskoczony jestem tylko 2 bo nie wiem skąd u mnie wogóle taka odmiana ale pozostane przy tym, że może to być G14. Low giant jest u mnie drugi rok... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Jak myślicie co to za muchołówka? Zęby trójkątne, zakręcone pułapki długości ok 2-3cm, słabo się wybarwia. wygląda jak 013 z ofert carnivorii tu w mniej iwecej polowie strony http://shop.carnivoria.eu/venus-flytrap-undescribed Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Najbardziej podobna jest chyba do 'BCP X11' a szczególnie jej czerwone włoski czuciowe. Niestety nie mam pewności czy to oryginał, więc nie będę jej podpisywał. Tu zdjęcie (nie mojego autorstwa) włosków prawdziwego X11: A tu zdjęcie mojej roślinki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 jak by nie patrzeć piękny muchol:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Skąd go masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Kupiłem na allegro w zestawie z innymi roślinami, podpisane jako 'dentate' tylko że 'dentate' wygląda całkiem inaczej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi