Skocz do zawartości

Muchołówka - Identyfikacja

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co ja wiem to 4 robaczki rocznie to mają jej wystarczyć do prawidłowego rozwoju nic się jej nie stanie jak zje więcej, bo o ile się nie mylę w naturze to się zdarza ;] że troszkę więcej papu jej wleci czy wpełznie ;]

Oczywiście że się zdarza ale jeśli 4 mają jej wystarczyć na rok to myślisz że sama sobie nie poradzi ze złapaniem ich w ciągu tego roku ?? Mi zawsze powtarzano żeby ich nie karmić ,że one same sobie poradzą i że zdecydowanie lepiej jak jest "głodna" niż przejedzona bo wtedy nie tworzy pułapek ale jak jest nie wiem nie będę się mądrzyć :) za świeża jestem w tym temacie haha

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1. 'Red Dragon' lub ładniej mówiąc 'Akay Riu'. Może 'Royal Red', ale jeśli zdjęcie dobrze oddaje kolory to mało prawdopodobne bo barwa byłaby odrobinę bardziej w kierunku fioletu, a nie truskawki, a jest odwrotnie. Niestety nie jest to 'Red Piranha' z czego pewnie byś się cieszył.

2. 'G14 Rosetted' lub któraś z innych odmian o krótkich ogonkach liściowych i zwartych rozetach, choć nie musi być to 'G14 Rosetted' bo o tej porze roku ta odmiana ma inne kolory bowiem barwi się nieźle, a Twoja nie jadła bardzo dużo, więc tym bardziej powinna być wybarwiona, gdyby zaliczała się do tej odmiany.

3. 'Low Giant' jak sądzę. Ile ma lat?

Na powyższe nie daję gwarancji bo protestowałem przeciw budowie kopalni odkrywkowej w lubuskim, a to dość wyczerpująca misja (; i jeszcze się nie wyspałem, więc mogłem coś przeoczyć.

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę pogubiłeś się w niuansach logistyki tego przedsięwzięcia. Byłem łańcuchem. A przywiązałem się do lasu. Ale nie łańcuchem i już wiele lat temu, nie przedwczoraj. I ma to związek z akcją, ale tylko pośredni. (;

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę pogubiłeś się w niuansach logistyki tego przedsięwzięcia. Byłem łańcuchem. A przywiązałem się do lasu. Ale nie łańcuchem i już wiele lat temu, nie przedwczoraj. I ma to związek z akcją, ale tylko pośredni. (;

Nie wiedziałem, że to tak skomplikowana akcja. Powodzenia.

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej podobna jest chyba do 'BCP X11' a szczególnie jej czerwone włoski czuciowe. Niestety nie mam pewności czy to oryginał, więc nie będę jej podpisywał.

Tu zdjęcie (nie mojego autorstwa) włosków prawdziwego X11:

46bfe57321d5.jpg

A tu zdjęcie mojej roślinki:

xpafdy.jpg

Odnośnik do odpowiedzi