misiakw Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 w przywitalni opisałem historię mich dwóch twardych owadożerów, szukam własnie gatunku dla roziczki, to i o muchołówkę się dopytam, w końcu na waszych fotach wszystkie mają takie wielkie doniczki, to może i ją trzeba będzie przesadzić. ale wszystko po kolei, najpierw chciałbym poczytać co ja tak ostatecznie uratowałem. Choć oczywiście za uwagi jak jej tu pomóc również podziękuję (tak wiem, jest dział faq któego jeszcze nie czytałem, wszystko przede mną) większe liście maja około 8 cm z pułapką, pułapki od 2 do 3 cm długości. pęd z pączkami czagoś co moze będzie kwiatem ma 15cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ishikawa Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Witam wszystkich! Mój pierwszy post z prośba o identyfiakcję - roślinkę kupiłam palmiarni w Gliwicach . Czy to jakiś konkretny rodzaj ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snello Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Witam Nie wiem co to ale na pewno nie wygląda mi to jak zwykły muchol. Albo to będzie jakiś konkretny kultywar albo jakiś mieszaniec. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Witam wszystkich! Mój pierwszy post z prośba o identyfiakcję - roślinkę kupiłam palmiarni w Gliwicach . Czy to jakiś konkretny rodzaj ? Pozdrawiam Dionaea muscipula - muchołówka amerykańska Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ishikawa Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Witam Nie wiem co to ale na pewno nie wygląda mi to jak zwykły muchol. Albo to będzie jakiś konkretny kultywar albo jakiś mieszaniec. Dionaea muscipula - muchołówka amerykańska Bardzo dziękuję! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Hej, pomoże mi ktoś w identyfikacji muchołóek ? Otóż w tamtym roku wysiałem mucholce i były one łaściwie kupione jako royal red ale coś maluszki się nie barwią na czerwono;) Ta mała czerwona też jakoś na royal reda mi nie wygląda:) no więc cóż to jest red dragon?? Edytowane 22 Marca 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Jest dopiero drugi dzień kalendarzowej wiosny. Nie bądź taki sceptyczny, możliwe, że to 'Royal Redy'. (: Moje wszystkie są jeszcze całkiem zielone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feloooo Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Co to za gatunek? Podobno big mouth, największa lapka ma póki co 3 cm. liście mi się podejrzane wydają dlatego pytam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Co to za gatunek? Konsekwentnie, Dionaea muscipula - muchołówka amerykańska. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feloooo Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Przepraszam kultywator Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 To jest kultywator: 'Big Mouth' jest kultywarem. (: I prawdopodobnie jego okaz masz u siebie. O tej porze roku wiele muchołówek wygląda inaczej niż rośliny, których zdjęcia ze szczytu sezonu oglądamy, widząc ciekawe cechy fenotypowe. 'Fused' na przykład rzadko przed lipcem "klei" ząbki, czerwone muchołówki bywają zielone, takich przykładów jest cała masa. Nie przejmowałbym się więc wyciągniętymi, szukającymi światła blaszkami liściowymi. Skąd masz tę roślinę? Jeśli jest to jakiś znany sklep, hodowca, forumowicz, raczej masz 'Big Mouht'. W przypadku tej odmiany nie ma jakiegoś wielkiego bałaganu, choć trzeba rozumieć, że nie jest to kultywar, różniący się bardzo znacząco od formy typowej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satan123666 Napisano 30 Kwietnia 2015 Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Proszę o identyfikacje kultywaru, dostałem go jako gratis do opóźnionej przesyłki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Proszę o identyfikację Obie muchołówki stoją od miesiąca na balkonie gdzie mają słonka pełno.... Ta bardziej czerwona to royal red? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Mam taką muchołówkę (wydaje mi się że to muchołówka red ale nie wiem). Proszę o identyfikację. Zdjęcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Według mnie to D. M. "All red" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi