allgreen Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Witam, zwracam się do Was o hmm i tego chyba nawet w pełni nie można nazwać identyfikacją, bo niby to są mieszańce. Chociaż niektóre może mają jakąś konkretną nazwę, ale ogólnie były wysyłane losowo. Zakupione kilka dni temu na allegro, bardzo tanio więc może faktycznie nie da się zidentyfikować. Choć może ktoś mi poda nazwę prawdopodobnych rodziców, bo ja na w nazwach muchołówek się już dawno pogubiłem. Po prostu zaznaczę sobie np. hybryda z sawtooth lub coś w tym rodzaju I teraz tak 4 muchole w doniczkach 5.5 cm: 1 2 3 4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam, zapomniałam dać do identyfikacji więc daje teraz. Według mnie red-Green, ale wolę spytać specjalistów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Tak, Red Green/Regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki ?. Blaha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qhaht Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Witam. Kilka tygodni temu kupiłam w OBI miniaturkę muchołówki. Czy można sprecyzować jaki to dokładnie rodzaj/gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Witam. Kilka tygodni temu kupiłam w OBI miniaturkę muchołówki. Czy można sprecyzować jaki to dokładnie rodzaj/gatunek? Zwykła muchołówka, dionaea muscipula. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikalG Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Ktoś pomoże? Przywieziona ze sklepu, ale mam co do niej wątpliwości co do oceny gatunku przez sprzedawcę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Wygląda na regulara. Jaki to sklep i jako co była kupiona? Edytowane 19 Maja 2016 przez Blaha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikalG Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Sklep zoobotaniczny Gady-Gady na Konopnickiej w Krakowie. Niestety nie znam innych sklepów w tym mieście. A jak widziałem to jednak na roslinach sprzedawcy się tak nie znają. Już nawet nie wiem co sprzedawczyni powiedziała ale widać że nie wiedziała co powiedzieć. Myślę że znacznie też za nią przepłaciłem (28zł). Doniczka 7cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Oni mają tez w ofercie inne muchołówki więc możliwe, że to nie regular. Najlepiej wyślij im zdjęcie i zapytaj, może będą wiedzieć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophisticated Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Proszę o rozwianie wątpliwości. Kupiona na targach Red Dragon - wierzę w ocenę hodowców, ale trochę myli mnie ta zieleń. (Jeśli to red dragon, to brak koloru jest kwestią braku światła, aklimatyzacji, czegoś innego? Zieleń pojawiła się dopiero na nowych liściach, w chwili zakupu łówka była w kolorze burgundu.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Tak, to red dragon, jak chcesz żeby był bardziej czerwony, musisz mu zapewnić więcej światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophisticated Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Najwyraźniej czeka mnie doświetlanie. Dzięki! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeKi Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Czy ktoś może wie jaki to potworek i podzieli się wiedzą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Czy ktoś może wie jaki to potworek i podzieli się wiedzą? Wygląda na Dm 'coquillage'. Skąd ją masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi