Skocz do zawartości

Muchołówka - Identyfikacja

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zwracam się do Was o hmm i tego chyba nawet w pełni nie można nazwać identyfikacją, bo niby to są mieszańce. Chociaż niektóre może mają jakąś konkretną nazwę, ale ogólnie były wysyłane losowo. Zakupione kilka dni temu na allegro, bardzo tanio więc może faktycznie nie da się zidentyfikować. Choć może ktoś mi poda nazwę prawdopodobnych rodziców, bo ja na w nazwach muchołówek się już dawno pogubiłem. Po prostu zaznaczę sobie np. hybryda z sawtooth lub coś w tym rodzaju :)

I teraz tak 4 muchole w doniczkach 5.5 cm:

1

thumb_SAM_1637.JPG

thumb_SAM_1639.JPG

2

thumb_SAM_1640.JPG

thumb_SAM_1641.JPG

3

thumb_SAM_1644.JPG

thumb_SAM_1645.JPG

4

thumb_SAM_1646.JPG

thumb_SAM_1649.JPG

Odnośnik do odpowiedzi

• 8 months later...
  • Odpowiedzi 237
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...

Sklep zoobotaniczny Gady-Gady na Konopnickiej w Krakowie. Niestety nie znam innych sklepów w tym mieście. A jak widziałem to jednak na roslinach sprzedawcy się tak nie znają. Już nawet nie wiem co sprzedawczyni powiedziała ale widać że nie wiedziała co powiedzieć. Myślę że znacznie też za nią przepłaciłem (28zł). Doniczka 7cm

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Proszę o rozwianie wątpliwości. Kupiona na targach Red Dragon - wierzę w ocenę hodowców, ale trochę myli mnie ta zieleń. (Jeśli to red dragon, to brak koloru jest kwestią braku światła, aklimatyzacji, czegoś innego? Zieleń pojawiła się dopiero na nowych liściach, w chwili zakupu łówka była w kolorze burgundu.)

PtqCc4t.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...