DeKi Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Wygląda na Dm 'coquillage'. Skąd ją masz? Byłam dzisiaj na EXOTICA we Wrocławiu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Byłam dzisiaj na EXOTICA we Wrocławiu. No to coquillage Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Może to też być green wizard lub wiky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Faktycznie, Blaha ma rację. Zapomniałem o tych kultywarach Najlepiej będzie jak powiesz na stoisku jakiego sklepu kupiłaś tą muchołówke i ile za nią dałaś. Może na podstawie tych informacji uda się ją zidentyfikować, ale najpewniej będzie jak się zapytasz sprzedawcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeKi Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Faktycznie, Blaha ma rację. Zapomniałem o tych kultywarach Najlepiej będzie jak powiesz na stoisku jakiego sklepu kupiłaś tą muchołówke i ile za nią dałaś. Może na podstawie tych informacji uda się ją zidentyfikować, ale najpewniej będzie jak się zapytasz sprzedawcy. Sprzedawca nie pamiętał... dlatego pytam. kosztowało 20. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan dzbaneczników Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć w doniczce z moim red greenem wyrosło coś takiego. Ma inny kształt pułapki jak widać na fotce niż red green i słabo się wybarwia mimo iż stoi w pełnym słońcu? Co to za kultywar? Oto ona: https://postimg.org/image/bd4ufk26z/37825d94/ Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Fan dzbaneczników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam Was, tydzień temu zakupiłem muchówkę w nasionach i już mi coś z niej wyrasta:) i mam mały problem ponieważ w donicy opada mi ziemia pomoże ktoś rozwiązać ten problem ?? ziemi nie dosypie ponieważ zasypał bym nasionka. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez fajny09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Daj lepsze zdjęcie bo na tym słabo widać. Rozwiązaniem problemu z opadającym torfem (nie ziemią) jest go zmoczenie,nasypanie po brzegi doniczki,MOCNO ubić i nasypać znowu torfu i znowu ubić. Torf zawsze troszkę opadnie więc nasyp go 0,5 cm ponad doniczkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Myślę że to nie muchołówka, mimo słabego zdjęcia wygląda za wysokie na siewkę muchołówki i raczej one nie kiełkują w tydzień. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Dodaje lepsze zdjęcie i oceńcie sami. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez fajny09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Myślę że to nie muchołówka, mimo słabego zdjęcia wygląda za wysokie na siewkę muchołówki i raczej one nie kiełkują w tydzień. W doniczce jest mało torfu co za tym idzie mało światła,to dlatego siewka jest taka wysoka bo rosła do góry w strone światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emik3 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Jak ja miałem taką sytuację, że przy cephalotusie mi ziemia opadła bardziej niż zakładałem, to rozgrzałem kawałek prętu i "odciąłem" część plastiku doniczki, który był nad ziemią, no ale coś za coś, albo trzeba dokładnie robić i wygląda ok, albo na szybko i doniczka robi się unikalna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam Was dziś zauważyłem że coś mi wyrasta z następnej doniczki mam wątpliwości czy to muchołówka co to jest Waszym zdaniem ???. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Chwast. Z całą pewnością. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Chwast. Z całą pewnością. To usunąć go??? czy poczekać co z tego wyrośnie ??? i skąd by się mógł wziąć chwast ??. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez fajny09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi