Maks02 Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Usuń. Taki chwast mógł być już w podłożu zanim je kupiłeś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Czy to oby na pewno muchołówka ??. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 to na pewno nie muchołówka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) to na pewno nie muchołówka A więc co ?. Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez fajny09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emik3 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Stawiałbym że roślina, ale mogę się mylić. Na tym forum są specjaliści od roślin owadożernych więc mogą prawie wszystko w tym temacie powiedzieć. Na pewno nie jest to roślina owadożerna, więc nie wiem czy ktoś na tym forum posiada taki zakres wiedzy, żeby w obecnej formie tą roślinę zidentyfikować, gdyż raczej nie ma tutaj zbyt wielu botaników z wiedzy ogólnoszczegółowej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam dodaję teraz lepsze zdjęcie i proszę o identyfikacje co to za roślinka. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez fajny09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kloda Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) Witam, pomożecie ? Jakie to rośliny ? kupiłem pod banderą Dionaea Muscipula, powiedzcie czy ładne, mam je 2 miesiące, a tą z krótkimi liśćmi od tygodnia. Jak patrzę na wasze rośliny to mi się szkoda robi moich, bo jakieś takie biedniejsze. Zapomniałem dodać że są to 3 roślinki po 2 fotki każda Edytowane 19 Maja 2017 przez Kloda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) Tak więc, skoro kupiłeś je pod banderą Dionaea muscipula to są to Dionaea muscipula. Tyle w temacie Jeśli kupiłeś rośliny w markecie to są to uniwersalne klony, nie różniące się praktycznie niczym od siebie. Nawet gdybyś trafił na ciekawy, odróżniający się od wszystkich klon - to nie miałby on oficjalnej nazwy. Samo zgadywanie co to za marketówka z Holandii jest ździebko bez sensu. A do oceniania stanu roślin jest oddzielny temat + prośba na sam koniec w imieniu wszystkich na forum, wrzucać zdjęcia lepszej jakości - łatwiej będzie pomagać. Pozdrawiam Edytowane 19 Maja 2017 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nautim Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Witam proszę o identyfikację. Czy to muchołówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Z tego co widać na tym małym zdjęciu to tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Z dzisiejszego zakupu w Kaufie. Może ktoś podpowie dokładniej :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Rosiczek nie mają? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Nie widziałem. Były muchole i kaptury :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 To po prostu D. muscipula. Nie próbujmy jej przypisywać nazw kultywarowych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 OK. Dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi