Cirrus Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 (edytowane) Rozumiem że wiem już o co wam chodzi Dodam wam trzy zdjęcia dla pewności Edytowane 1 Maja 2018 przez Cirrus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morgan0504 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Witam wszystkich, Prosiłbym o identyfikację kilku kultywarów, Miałem w swojej hodowli jakieś paskudztwo które zdziesiątkowało moje hobby, część udało się uratować ale w całym tym bałaganie i pośpiechu musiałem nieźle pomieszać markery, a przy niektórych muszę się po prostu upewnić Tutaj jest link do zdjęć: https://drive.google.com/open?id=1f4PLBeT_D...FE4ZrPQBUzU0WaY Razem jest 11 kultywarów. Z góry dziękuję. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez morgan0504 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Jeśli etykiety przepadły to wraz z nimi przepadła możliwość nazywania którejkolwiek z tych muchołówek w jakikolwiek inny sposób niż po prostu nazwą gatunkową. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morgan0504 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Jeśli etykiety przepadły to wraz z nimi przepadła możliwość nazywania którejkolwiek z tych muchołówek w jakikolwiek inny sposób niż po prostu nazwą gatunkową. Po części masz rację, ale nie do końca, niektóre kultywary mają tak charakterystyczne cechy że nie sposób ich nie rozpoznać nawet przy pomylonych etykietach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Po części masz rację, ale nie do końca, niektóre kultywary mają tak charakterystyczne cechy że nie sposób ich nie rozpoznać nawet przy pomylonych etykietach. Skoro zatem tak twierdzisz to dlaczego nie jesteś w stanie rozpoznać tych roślin o "tak charakterystycznych cechach"? Ja mam blisko setkę muchołówkowych klonów i kultywarów i ani jednej z zaprezentowanych przez Ciebie roślin nie odważę się próbować identyfikować. Każdej niepewnej rośliny albo się pozbywam, albo trzymam pod nazwą gatunkową / rodzajową. Nie zgaduję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tora355 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Ptaah, ma rację warto muchole które nie są czyste odizolować. Wśród tych zdjęć znając rodzimy rynek q najprawdopodobniej jest Akai Ryu, i Dingley Giant, jeśli takie miałeś to najprawdopodobniej są te. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez tora355 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek1986 Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Witam, Kupiłem muchołówkę na pokazie roślin owadożernych, stało tam tego kilka setek, pomieszane ze sobą, niestety nie byłem na tyle bystry, by podejść do kogoś i zapytać o odmianę, przeglądając kilka sklepów z muchołówkami, to najbardziej podobne było to dla mnie do "Dionaea muscipula - Regular Form", jednak fajnie by było, gdyby ktoś był w stanie to potwierdzić, lub wskazać inną odmianę: Edytowane 4 Listopada 2019 przez Romek1986 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pizmak83 Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Proszę o identyfikacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tora355 Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 W dniu 5/15/2020 o 11:33 PM, Pizmak83 napisał: Proszę o identyfikacje Jeśli kupiona w markecie to Dionaea Muscipula regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlingtoniak Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 @tora355 A mi przypomina trochę d. red green, chociaż te młodsze łapki wyglądają na regularkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tora355 Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 2 godziny temu, Darlingtoniak napisał: @tora355 A mi przypomina trochę d. red green, chociaż te młodsze łapki wyglądają na regularkę. Możliwe. W tym świecie z mucholami z tego Państwa z którego został wprowadzony o pomyłkę łatwo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Może ktoś wie co to za muchołówka? https://allegro.pl/oferta/glodna-mucholowka-ogromna-dorosla-roslina-7208106995 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 17 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Przed chwilą niechcący usunąłem wiadomości z tematu, pracuję nad ich odzyskaniem. Za komplikacje przepraszam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi