Marrom Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Dionaea muscipula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 A no i jeszcze 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Myślę, że to niewybarwiona "Red-Dragon". Chociaż nie jestem pewien. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejS Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Co to za gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Co to za gatunek? Jest tylko jeden, muchołówka amerykańska Dionaea muscipula. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Witam, początkowo myślałem, że to zwykły regular jednak zaczął się dziwnie wybarwiać - tylko na "obrzeżach". Dodatkowo wybarwia się tylko co 2 pułapka, a reszta pozostaje lekko różowa. Czy możliwe, że to coś innego niż regular form? pułapka pośrodku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam ! Nabyłem dziś muchołówkę. Na moje oko jest to Dionaea muscipula .. ale chcę być w 100% pewien. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Tak to muchołówka , chyba "Red Green". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Ok, dzięki za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TherionS Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Prosiłbym o rozpoznanie muchołówki . Kupiona za 15 zł u Damianka19 jako coś szlachetniejszego od regular . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Wygląda na Red-Green. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TherionS Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Red-green o wzniosłych liściach ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Zdecydowanie nie zgodzę się z przedmówcami, jak dla mnie to niewybarwiona 'Akai Ryu' (syn. Red Dragon). Świadczą o tym czerwono zabarwione nerwy główne, na ogonkach liściowych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TherionS Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 na drugim forum dostałem następującą odpowiedź : holand red lub green dragon (nie , nie pomyliłem się green dragon ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) To ktoś sobie w obłokach buja, bo gość od którego kupiłeś na pewno nie miał możliwości kupienia tych odmian, bez sprowadzania ich. A po co miałby przepłacać i wywalać tyle kasy na sprowadzenie odmian podobnych do Red Dragona? Chyba że jest pasjonatem i ma z 50 odmian muchołówki w domu.... Niewybarwiony Red Dragon i tyle. Kolejnym dowodem popierającym moją teorie niewybarwionego red dragona, jest pułapka w prawym górnym rogu zdjęcia, pułapki gdy nie są wybarwione w taki oto sposób się wyginają. edit:literówka Edytowane 27 Lipca 2012 przez roslina1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi