CFHs Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Witam proszę o identyfikację dwóch moich muchołówek muchołówki kupione w obi na początku grudnia 2012 roku od 20 grudnia zimują zdjęcia zrobiłem zaraz po zakupie http://www.fotosik.pl/u/zaba2461/zdjecie/1/album/1356419 http://www.fotosik.pl/u/zaba2461/zdjecie/3/album/1356419 Zapewne tzw "typical" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam. Od miesiąca się zastanawiam czy moje dwie Muchołówki są takie same, czy inne, akle dopiero wczoraj olśniło mnie żebym tu się Was zapytał xD A więc: Wielkie dzięki (; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Cześć. Twoje rośliny to najprawdopodobniej forma typowa, chociaż ogonki liściowe są nieco postrzępione w górnej części, co pojawia się np. u odmiany 'Burbank`s Best', ale o tej porze roku to tylko fantazjowanie. Jeśli sprzedawcą nie był Obi, to dlaczego jego nie zapytasz? Przypominam o piątym punkcie regulaminu shoutboxa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Wybacz, zapomniałem ; d Nie mogę sie zapytać, ponieważ skąd pani z kwiaciarni może wiedzieć jaki to gatunek, skoro określiła Muchołówke mianem Rosiczki :B - Dzień dobry. Są Rosiczki ? - Są. - Prowadzi do Muchołówek. - Po 22 złote. - Mówi - Yy... Ale to są Mucholówki. - Nie, to Rosiczki. - Muchołówki. - No cóż, moja szefowa mówiła, że to Rosiczki. X.X Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemQ Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Proszę o identyfikacje 2 muchołówek , pierwsza to prawdopodobnie Red dragon ale pewności nie mam ( kiedyś kupiłem i już nazwy zapomniałem) . Drugą zaś dostałem jako dodatek(?) do dzbanecznika . Na początku myślałem że to zwykła d.muscipula ale zmiarkowałem się ostatnio że ma inny kształt liści. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez przemQ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 co prawda nie na temat, ale stan ich tego wymaga za mokro mają . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Proszę o identyfikacje 2 muchołówek , pierwsza to prawdopodobnie Red dragon ale pewności nie mam ( kiedyś kupiłem i już nazwy zapomniałem) . Drugą zaś dostałem jako dodatek(?) do dzbanecznika . Na początku myślałem że to zwykła d.muscipula ale zmiarkowałem się ostatnio że ma inny kształt liści. Pierwsza może oczywiście być 'Red Dragonem', choć bardziej wygląda na 'Royal Red'. Nie jest teraz dobry czas na identyfikację czerwonych kultywarów bo większość wygląda podobnie. Wrzuć fotkę, gdy się rozrośnie trochę. Co do drugiej, sądzę, że forma typowa. W kształcie liści nie widzę niczego nietypowego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FishHunter Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Dionaea muscipula 'Regular form' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek627 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Kupiona kilka miesięcy temu jako `Big Mouth`, proszę o potwierdzenie, jeśli to możliwe na tak młodej roślinie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaall Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Wg definicji big mouth qytwarza duże pułapki na krótkich liściach, więc chyba trzeba poczekać aż roślina osiągnie pełne rozmiary. Tak poza tym to ile cm mają pułapki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek627 Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Ok. 1 cm, to siewka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaall Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 No to jeszcze za wcześnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Kupiłem kilka dni temu w OBI (to wszystko było w jednej doniczce o średnicy 5cm ), wystawiłem na słońce żeby się wybarwiło, można to już zidentyfikować, czy jeszcze nie bardzo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Prosiłbym o identyfikację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi