Cephalotus Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Proszę wrzucać zdjęcia pływaczy, które chce się zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Cóż to takiego? Rośnie mi to w doniczce z muchołówką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Rozpoznanie tego pływacza po liściach jest niemożliwe, o ile to pływacz oczywiście. Czekaj aż zakwitnie i wtedy się zgłoś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Ok. Ponieważ zimowanie już tuż tuż przesadziłem kawałek do innej doniczki i dałem do terra bo nie chcę aby zginął przez zimę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Witajcie, Przepraszam za jakość zdjęć ale pływacz rośnie w tak niedostępnym miejscu terrarium, że jedynie takie zdjęcie udało mi się wykonać jest to najmłodszy liść. Trochę o nim dostałem go od peptona jako starter Utricularia reniformis jednak nie wygląda na niego zupełnie, starsze liście tego pływacza mają czerwony ogonek, czyli taki listek na czerwonym ogonku co to może być za pływacz? Edytowane 17 Listopada 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Czyżby to Pływacz ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Wyglada na U. vulgaris. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Fajnie, czyli już widziałem U.Vulgaris i U.Australis . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 A czy U. vulgaris nie powinien mieć ciemno fioletowych przynajmniej co poniektórych pułapek? Mogę się mylić, ale coś tak mi się kojarzy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Hel wszystkim ! Dawno temu zakupiłem pływacza na allegro w wyjątkowej cenie paru zł za darń. Jednak nikt nie wie jaki to jest, ani sprzedający ani tym bardziej ja. Długo czekałem na kwiat który by mógł w tym pomóc. Więc o to i on ! Proszę o identyfikację: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 wygląda jak pływacz śniady. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Potwierdzam, to U. livida. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 TAK TAK !! Dziękuję !! identyczne kwiaty i liście (listki w kształcie podwójnych serduszek) !! Podejrzewałem że to może być on, przeczesując centrum botaniki alternatywnej, ale potrzebowałem potwierdzenia ! Bardzo się cieszę. I choć to nie "rarytas" to super że fajnie sobie radzi i rośnie Dzięki Wam ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Rodzimy, U. australis lub U. vulgaris. Niestety ja tych gatunków nie odrużniam wiec może któryś z forumowiczów da radę. Edytowane 17 Lipca 2014 przez you-know Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Zdjęcia nie moje- znalezione w sieci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi