Skocz do zawartości

Pływacz - Identyfikacja

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 months later...
  • Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...

Witajcie,

Przepraszam za jakość zdjęć ale pływacz rośnie w tak niedostępnym miejscu terrarium, że jedynie takie zdjęcie udało mi się wykonać jest to najmłodszy liść.

Trochę o nim dostałem go od peptona jako starter Utricularia reniformis jednak nie wygląda na niego zupełnie, starsze liście tego pływacza mają czerwony ogonek, czyli taki listek na czerwonym ogonku co to może być za pływacz?

PB172514.JPG

PB172512.JPG

Edytowane przez Bartnik
Odnośnik do odpowiedzi

• 7 months later...
  • 9 months later...

Hel wszystkim !

Dawno temu zakupiłem pływacza na allegro w wyjątkowej cenie paru zł za darń. Jednak nikt nie wie jaki to jest, ani sprzedający ani tym bardziej ja. Długo czekałem na kwiat który by mógł w tym pomóc. Więc o to i on !

Proszę o identyfikację:

post-6601-1398287176_thumb.jpg

post-6601-1398287182_thumb.jpg

post-6601-1398287192_thumb.jpg

post-6601-1398287198_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

TAK TAK !! Dziękuję !! identyczne kwiaty i liście (listki w kształcie podwójnych serduszek) !! Podejrzewałem że to może być on, przeczesując centrum botaniki alternatywnej, ale potrzebowałem potwierdzenia ! Bardzo się cieszę. I choć to nie "rarytas" to super że fajnie sobie radzi i rośnie :D Dzięki Wam !

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...