Radek:) Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Wg mnie P. 'weser' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Nie ma wąskiego paseczka na dolnym płatku, więc jak dla mnie nie 'Weser'. To popularna kwiaciarniana hybryda przypominająca bardziej P. 'Sethos', krzyżówkę odwrotną (ehlersiae x moranensis), z dużą białą gardzielą i bez paseczka. Na anglojęzycznych forach określają ją jako "GC Weser" (od "garden centre"), zaznaczając zwykle że to nie prawdziwy 'Weser' Edytowane 8 Września 2013 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Tłuścioch kupiony w sklepiku działającym przy łódzkiej palmiarni. Niestety nie można się przy kupnie dowiedzieć niczego ponad to, że to "tłustosz" Przeglądam przeróżne zdjęcia i jakoś mój osobnik do żadnego ze zdjęć mi tak do końca nie pasuje. Więc pewnie rzeczywiście cudo zmiksowane. Dziękuję za błyskawiczne i fachowe odpowiedzi w tematach identyfikacji moich roślin Edytowane 8 Września 2013 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Czyli mój tłustosz to bardziej P. 'sethos' niż P. weser? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Tak. Weser / Sethos: http://jimfoxy.co.uk/sethos_weser.html Weser: http://www.insektenfang.com/ipforum/topic/...nguicula-weser/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Dzięki, tyle czasu w błędzie tkwiłem . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Jakoś tak rok temu dostałam od Carnisany tłustosza jako gratis. I jeśli to możliwe to prosiłabym o jego identyfikację . https://drive.google.com/file/d/0B8RUvNk2O3...dit?usp=sharing Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Tina? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 "Tina" na pewno nie. Przy większym natężeniu światła liście mają tendencję do wybarwiania się na fioletowo na krawędziach. Jest też od "Tiny" mniejszy. No i kształt kwiatu oraz kolor nie ten co u P."Tina". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Tłustosz zakupiony na allegro jako bliżej nie określony gatunek, czyli Pinguicula unknown Ktoś wie jaki to może być gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Co to za tłustosz (o ile tłustosz w ogóle)? http://i20.photobucket.com/albums/b213/zet...zpsf8185c74.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Wygląda jak mój P. gracilis x moctezumae Ale niech ktoś zweryfikuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Dziś stałem się posiadaczem dwóch doniczek tłustoszy. Mam nadzieję, że tym razem ich nie ukatrupię Możecie stwierdzić co to za gatunki? 1 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 3 dni temu kupiłem sobie tłustosza i chciałbym wiedzieć co to za rodzaj. oto zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 tina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi