hddk Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Obstawiam P. 'Tempa'. Porównaj kwiat z moim: http://i.roslinyowadozerne.eu/thumbnails.p...mp;search=tempa i w CarniSanie: http://carnisana.pl/files/products/tempa.jpg Edytowane 14 Września 2014 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Obstawiam P. 'Tempa'. Porównaj kwiat z moim: http://i.roslinyowadozerne.eu/thumbnails.p...mp;search=tempa i w CarniSanie: http://carnisana.pl/files/products/tempa.jpg Kwiat zgadzałby się, ale widzę różnicę w kształcie liści rozety zimowej. U mnie są klinowato zakończone, u ciebie zaokrąglone. Z kolei na zdjęciu Carnisany zgadza się z wyglądem aktualnym, ale kwitnie rozeta letnia, u mnie zakwitła zimowa. EDYCJA Po obejrzeniu zdjęć na cpphotofinder, faktycznie to może być Tempa. Edytowane 14 Września 2014 przez Niekumaty Burak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Witam, ostatnio kupiłem takiego nieoznaczonego tłustosza, proszę o identyfikacje i info czy zimować czy nie? Sorry za jakość jeśli to będzie problem zrobię inne zdjęcie. A i jeszcze jeśli się nie da teraz to zaczekam do kwitnienia. Edytowane 20 Września 2014 przez NepenthesPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Witam, ostatnio kupiłem takiego nieoznaczonego tłustosza, proszę o identyfikacje i info czy zimować czy nie? Sorry za jakość jeśli to będzie problem zrobię inne zdjęcie. A i jeszcze jeśli się nie da teraz to zaczekam do kwitnienia. Prawdopodobnie P. Tempa. Możesz zimować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiazek Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Witam serdecznie, Proszę o pomoc w identyfikacji tłustosza - kupiony wczoraj w OBI, nieoznaczony. Przy okazji (to mój pierwszy post) - cześć, jestem zwiazek! Edit: W rzeczywistości kwiatek jest bardziej różowy niż na zdjęciach. Edytowane 27 Listopada 2014 przez zwiazek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 To P. Tina. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiazek Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 To P. Tina. Dziękuję. To mój pierwszy tłustosz, czy powinnam go zimować? Czy będzie widać po roślinie, że chce zimować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Tinki nie zimujemy - poczytaj o tłustoszach poradniki na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Co to? Dziś przeglądałem swoje tłustosze i nie przypomina żadnego z mojej listy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Co to? Dziś przeglądałem swoje tłustosze i nie przypomina żadnego z mojej listy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Oprócz tego, że śpi, cieżko cokolwiek o nim powiedzieć.... Czekaj aż się obudzi a najlepiej i zakwitnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Jezeli w ogóle bo stoi na parapecie i nie wiem czy ma odpowiednie warunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Myślę, że kiedyś da radę, akurat tłustosze nie są wybredne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 W końcu mój pierwszy tłustosz pochwalił się kwiatem i można pokusić sie o jego identyfikacje Poniżej jego zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Stawiam na P.moranensis ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi