Narcyz Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Kwiat jest jak najbardziej podobny do P.moranensis jednak budowa liści poza spoczynkiem jakoś nie pasuje budową... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 A zapomniałam, że to marketowiec i nie patrzyłam na liście W takim razie to Pinguicula 'Tempa' zapewne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 "Tępa" to ona nie jest ale "Tempa" to najpewniej tak ;D Dziękuję za podpowiedź. No chyba że ktoś ma inny typ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Witajcie, może ktoś rozpoznaje cóż to za sałatka? Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Noliena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Zdjęcie kwiatka z przodu byłoby bardziej przydatne. Mój pierwszy typ to Pinguicula emarginata x jaumavensis, drugi typ mniej prawdopodobny to Pinguicula gracilis x emarginata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Proszę o identyfikacje: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denis Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, Proszę o identyfikację tłustosza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Wygląda jak popularna krzyżówka P. emarginata x 'Weser' Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Witam mam do identyfikacji dwa osobniki O to pierwszy Oraz drugi okaz kupiony jako cebulka Dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Pierwszy to P. esseriana. Potwierdzone przez kilka osób. Drogi to chyba P. moctezumae albo coś pomieszanego z nim. Trzeba czekać na kwiat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja1011 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Dostałam go w zeszłym roku i nie mam pojęcia jaki to tłustosz. Ten właśnie zakwitł, drugi taki sam "rozpad" mi się w rękach przy przesadzaniu i z niego powstało mi kilkanaście nowych tłustoszy;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja1011 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Mam jeszcze takie. Kupione w zeszłym roku, wiem tylko że jeden powinien nazywać się Pinguicula ehlersiae a inny Pinguicula reticulata. Pozostaje rozwiązać zagadkę który to który oraz jak w takim razie nazywają się dwa pozostałe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophisticated Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Proszę o pomoc w identyfikacji tłustosza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 #fantazja1011 mi one wyglądają na Pinguicula debbertiana, ale znawcą tłustoszy nie jestem, niech ktoś inny się wypowie #sophisticated daj mu jeszcze trochę podrosnąć gdybym miał zgadywać w tym momencie to obstawiłbym najpospolitszą P. x 'Tina' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophisticated Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 #sophisticated daj mu jeszcze trochę podrosnąć gdybym miał zgadywać w tym momencie to obstawiłbym najpospolitszą P. x 'Tina' Dzięki, w takim razie czekamy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi