fantazja1011 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Kwitnie kolejny tłustosz;) Proszę o pomoc w identyfikacji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeratul Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Kwitnie kolejny tłustosz;) Proszę o pomoc w identyfikacji Zrób zdjęcie w świetle dziennym rozety liściowej, a nie kwiatka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja1011 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Zrób zdjęcie w świetle dziennym rozety liściowej, a nie kwiatka. Mam takie zdjęcie tego tłustosza zanim zakwitł. Zazwyczaj wszyscy piszą że trzeba z identyfikacją czekać na kwiatka więc wstawiłam kwiatka;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Zrób zdjęcie w świetle dziennym rozety liściowej, a nie kwiatka. No brawo, zamiast cechy, która daje pewność, daj tę, której się nie da rozróżnić. F LOGIC. Co do samego tłustosza to moim zdaniem widać w nim naleciałości z P. gracilis oraz P. emarginata, więc najpewniej obstawiałbym P. gracilis x emarginata, jednak kwiatek nie wygląda tak samo, więc można przypuszczać, o ile to nie po prostu nietypowo rozwinięty kwiatek, że jest w tej mieszance jeszcze jakiś gatunek. Edytowane 7 Lipca 2016 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Co to za tłustosz? Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Wg mnie P. moranensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Oto mój nowy tłustosz. Dostałem go w prezencie lecz wiem że został kupiony w markecie. Mam odmianę tina i moim zdaniem nie jest to czysta odmiana lecz jakaś hybryda (P. tina+ ?). Chodź mogę się mylić. Czekam na identyfikacje. Przesyłam 2 zdj na jednym wyraźny kwiatek na drugim wyostrzony liść (wiem że po liściach się nie identyfikuje ale może to pomoże jeśli okaże się że to dziwna hybryda z Holandii). Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Wg mnie to jednak "czysta" Tina, spójrz na moją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Cóż od hodowcy (jakiś rok temu nie pamiętam od kogo ale z forum) kupiłem taką tinę. Ma zupełnie inne liście jest młode więc jeszcze nie kwitła. To jest tina czy coś innego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Dla ciekawostki i poszerzenia wiedzy, porwane z https://web.facebook.com/Australasian-Carni...94049760656595/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deluxe Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Mój Tłustosz, dzisiaj kupiony. Po kwiatku sądzę że to Tina (jestem początkujący) , ale chciałbym aby ktoś doświadczony to potwierdził. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Tak, to tina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alusair Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Witam, Kupiłam swojego pierwszego tłustosza i chciałabym się dowiedzieć jaki to jest rodzaj. Mam też pytanie czy trzeba go zimować? Jeśli tak to w jakich warunkach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 P. 'tina', tlustosze meksykanskie podczas zimy wytwarzaja rozetke zimowa, ogranicza sie wtedy podlewanie utrzymujac tylko lekko wilgotne podłoże , temp powinna wynosic 10-20 stopni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alusair Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Dziękuje za pomoc Edytowane 1 Października 2016 przez Alusair Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi