duczus Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 jaka to odmiana ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 4 Czerwca 2018 Share Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, Czy ktoś jest w stanie określić co to za gatunek? Kwiaty ma prawie identycznego kształtu co P. vulgaris, ale są koloru białego. Na pewno to jakiś tłustosz zimnolubny, samosiejka - dlatego pytam Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 4 Czerwca 2018 Share Napisano 4 Czerwca 2018 Witam, Czy ktoś jest w stanie określić co to za gatunek? Kwiaty ma prawie identycznego kształtu co P. vulgaris, ale są koloru białego. Na pewno to jakiś tłustosz zimnolubny, samosiejka - dlatego pytam Pozdrawiam A to nie jest P. lusitanica po prostu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vinci Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Pomożecie mi zidentyfikować tego tłustosza? Dostałem go, niestety nie za bardzo się na nich znam a są dosyć podobne, ja po przejrzeniu kilku wątków podejrzewam P. Weser lub Tina. Póki co nie wydał kwiatu. Próbowałem rozmnożyć z liścia ale około 4 prób spełzło na niczym, zarówno na sphagnum jak i na ziemi, za każdym razem liść się rozkłada. Jeśli dobrze zrozumiałem to Tina nie ma zagięć na bokach a on wydaje mi się że ma, przynajmniej nowe liście. Wiem o wykwitach soli, już usunięte, ziemia uzupełniona, podlewane tylko destylką, ładnie rośnie i wydaje kropelki więc z przesadzeniem wstrzymuję się do wiosny, chyba że zalecacie przesadzenie? Edytowane 21 Listopada 2018 przez Vinci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Bry! Czy jakaś dobra dusza jest w stanie określić co to za tłustosz? W Obi oznaczony był jako Tina, ale raczej to nie to. Ktoś coś podpowie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Dla mnie wygląda na Tinę,może ktoś kto zna się lepiej na tłustoszach Tobie odpowie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Dla mnie wygląda na Tinę,może ktoś kto zna się lepiej na tłustoszach Tobie odpowie. Ogólnie to tłustosz tak ładnie wygląda teraz, bo na początku niezbyt był foremny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek1986 Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Witam, Zaczynam przygodę z roślinkami owado/mięsożernymi, w Krakowie na ataku gigantów kupiłem 3 tłustosze na dwóch stoiskach, sprzedawcy niestety nie byli pewni czy to tina, czy wesser, po zakwitnięciu wszystkie okazy wyglądają mi na tinę (porównując do zdjęć, które znalazłem na internecie), jednak chciałbym się upewnić, dlatego też zwracam się do Was z prośbą o potwierdzenie lub nakierowanie na odpowiednią odmianę: Ps Tina należy do odmian tłustoszy meksykańskich? Edytowane 3 Listopada 2019 przez Romek1986 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neodot Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Mi wszystkie wyglądają na Tinę, ale absolutnie nie jestem specem od tłustoszy ;). Natomiast niesamowite jest to, że sprzedawca nie wie, jaką odmianę roślin sprzedaje :). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi