Skocz do zawartości

Tłustosz - Identyfikacja

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 173
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

Jak kwitnie to raczej w porządku (do tego się dzieli), choć sama roślina lepiej jakby posadzona była trochę wyżej - powyżej krawędzi doniczki i w jakimś miksie a nie czystym torfie.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Witam.

Kupiłem dziś tłustosza i chciałem się dowiedzieć czy to jest P.Tina? Czy stan zdrowia tłuściocha jest dobry ? Chciałbym go od razu przesadzić bo mam aż 3 tłustosze w doniczce za 13 zł. Czy przesadzanie nie zaszkodzi tłustoszowi teraz?

post-6050-1344071844_thumb.jpg

post-6050-1344071869_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

TherionS - to raczej nie jest p. cyclosecta , trzeba poczekać, aż urośnie, zakwitnie - z identyfikacją, może po prostu to hybryda paru różnych, nie do oznaczenia

Adam - tak , to jest 'Tina' , stan jest oczywiście dobry. Jak chcesz to możesz rozsadzić, pewnie są one połączone ze sobą, więc nie będzie to prosta sprawa.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Kto mi powie jaki to może być tłustosz jest to napewno Tina albo Weser... ale który to. Narazie ma tylko 4 listki. Zdjęcia nie są zbyt czytelne, są robione telefonem, ale narazie to musi wystarczyć do identyfikacji. Postaram się cyknąć i wstawić ostrzejsze fotki.

post-80-1346952626.jpg

post-80-1346952632.jpg

post-80-1346952637.jpg

post-80-1346952643.jpg

post-80-1346952649.jpg

post-80-1346952657.jpg

post-80-1346952665.jpg

Odnośnik do odpowiedzi