Gekon Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Kształtem liści przypomina mi trochę P. Sethos ale mogę się mylić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Witam,co to za gatunek? przepraszam za 2 zdięcia Edytowane 3 Lipca 2012 przez konopik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarher Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Proszę o identyfikację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karl44 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Prosiłbym o rozpoznanie roślinki i czy wszystko z nią w porządku? Edytowane 17 Lipca 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Jak kwitnie to raczej w porządku (do tego się dzieli), choć sama roślina lepiej jakby posadzona była trochę wyżej - powyżej krawędzi doniczki i w jakimś miksie a nie czystym torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TherionS Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Prosiłbym o rozpoznanie tłustosza kupiłem jako gatunek nierozpoznany + 2 capensis za 5 zł . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Chyba cyclosecta. Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam. Kupiłem dziś tłustosza i chciałem się dowiedzieć czy to jest P.Tina? Czy stan zdrowia tłuściocha jest dobry ? Chciałbym go od razu przesadzić bo mam aż 3 tłustosze w doniczce za 13 zł. Czy przesadzanie nie zaszkodzi tłustoszowi teraz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 TherionS - to raczej nie jest p. cyclosecta , trzeba poczekać, aż urośnie, zakwitnie - z identyfikacją, może po prostu to hybryda paru różnych, nie do oznaczenia Adam - tak , to jest 'Tina' , stan jest oczywiście dobry. Jak chcesz to możesz rozsadzić, pewnie są one połączone ze sobą, więc nie będzie to prosta sprawa. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, ja raz jeszcze z tym samym tłustoszem do identyfikacji tym razem z kwiatem. Roślina z 13 czerwiec post #15 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Na moje oko P. Weser Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Kto mi powie jaki to może być tłustosz jest to napewno Tina albo Weser... ale który to. Narazie ma tylko 4 listki. Zdjęcia nie są zbyt czytelne, są robione telefonem, ale narazie to musi wystarczyć do identyfikacji. Postaram się cyknąć i wstawić ostrzejsze fotki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 P. tina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Też tak podejrzewałem ale nie byłem pewien. Pojawia się drugi pączek w rozetce. Wstawię ostrzejsze fotki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Napadłam na Leroy Merlin, wyniosłam to: Podpisane "Carnivoruos mix", oczywiście, tylko na oko stwierdziłam, że to tłustosz i że nie "Tina" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi