Erem88 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Witam. Kupiłem w Kauflandzie takiego malucha za 3 zł wyglądał na bardzo zmarnowanego i rozmiar największego kapturka to około 10cm. Może ktoś podpowiedzieć co to za odmiana? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Witam. Kupiłem w Kauflandzie takiego malucha za 3 zł wyglądał na bardzo zmarnowanego i rozmiar największego kapturka to około 10cm. Może ktoś podpowiedzieć co to za odmiana? Pozdrawiam S. catestbaei Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Pozwolę sobie nieśmiało powrócić do kwestii identyfikacji moich roślin... (post z 08.09). Wgapiam się i wgapiam w zdjęcia kapturnic i oto co wydumałam. Proszę Was o korektę, jeśli nie udało mi się trafić lub dajcie znać jeśli są to bliżej niezidentyfikowane hybrydy, których nie da się określić. 1- Sarracenia 'Catesbaei' (marketowa) 2- Sarracenia 'Juthatip Soper' (palmiarnia łódzka) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Pozwolę sobie nieśmiało powrócić do kwestii identyfikacji moich roślin... (post z 08.09). Wgapiam się i wgapiam w zdjęcia kapturnic i oto co wydumałam. Proszę Was o korektę, jeśli nie udało mi się trafić lub dajcie znać jeśli są to bliżej niezidentyfikowane hybrydy, których nie da się określić. 1- Sarracenia 'Catesbaei' (marketowa) 2- Sarracenia 'Juthatip Soper' (palmiarnia łódzka) 1 to raczej x chelsoni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Dzięki za sprostowanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Witam, również ostatnio kupiłem w kauflandzie pierwszą kapturnicę, na stronie "Duńskiego producenta" podobna jest wg mnie do Sarracenia Maroon chociaż jak patrzę na zdjęcia z poprzednich stron to do 3 innych też mi pasuje może ktoś bardziej obeznany pomoże? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Wygląda jak moja nr 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Witam, również ostatnio kupiłem w kauflandzie pierwszą kapturnicę, na stronie "Duńskiego producenta" podobna jest wg mnie do Sarracenia Maroon chociaż jak patrzę na zdjęcia z poprzednich stron to do 3 innych też mi pasuje może ktoś bardziej obeznany pomoże? Sarracenia x chelsonii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Postanowiłam uratować takie biedaki. Co to może być? 1 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 1. Leucophylla. 2.Nie wybarwiona 'Scarlet belle'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Dzięki wielkie. Chciałam kupić leucophylle i psittacinę, czyli prawie trafiłam A 'Scarlet belle' to krzyżówka psittaciny z ... ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 'Scarlet belle' to krzyżówka własnie S. pssitacina x S. leucophylla Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 To pierwsze to raczej mieszanka S. leucophylla . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Jakby się kiedyś wybarwiła, to wstawię zdjęcie do dokładniejszej oceny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Mi to wygląda na Farnhamii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi