comandos21 Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 s. Flava ale jaka to nie wiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Myślałem że to flava ale coś mi te jaśniejsze daszki nie pasują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubala903 Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Witam Jakiś rok temu dostałem małą kapturnicę, pewnie z jakiejś sieciówki. Proszę o pomoc w identyfikacji mojej rośliny oto zdjęcia http://zapodaj.net/06d1425ff98af.jpg.html http://zapodaj.net/2c2b206f78d87.jpg.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Wiadomo już co to czy jeszcze za wcześnie? Mogę podpowiedzieć,że wzszła 3 tyg.temu i najdłusza pułapka ma 38mm. Czy jeszcza za wcześnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus2003 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Proszę o identyfikację mojej kapturnicy: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Proszę o identyfikację mojej kapturnicy: Jakiś mieszaniec Sarracenia purpurea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus2003 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Sarracenia purpurea hybride To chyba ta Moja też by była wybarwiona i rozwinięta inaczej ale wiadomo parapet to nie dwór Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Zdjęcia niezbyt czytelne ale może ktoś z Was podpowie mi co to mogą być za mieszańce (jako że zakupione w castorsamie przypuszczam że to hybrydy). Żeby nie zakładać kolejnego tematu jeśli ma ktoś coś do dodania o ich stanie również proszę o głos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Po lewej 'Barbapappa' lub 'Swaniana po prawej Flava. Może wystawiłbyś je na balkon, jeśli oczywiście byś mógł. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Niestety mogę im tylko zaoferować południowy parapet. Czy zbyt silne słońce im nie zaszkodzi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Silne słońce wyjdzie im na dobre . To chociaż daj na środek okna, żeby miały więcej światła, dla kapturnic nie ma za dużo słońca . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 zaraz je przeniosę. Dodatkowe uwagi na temat ich stanu mile widziane:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdropl Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Posiadam tą roślinkę już od maja, ale nie potrafię sam zidentyfikować dokładnie. Pomożecie? Ta z kolei pojawiła się kilka dni temu, znaleziona w miejscowym Kauflandzie, bez żadnego opisu. Ta natomiast kupiona również w maju. Stoi na północno-zachodnim parapecie, rośnie jak głupia i mocno się wybarwia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Cóż to? Myślałem, że S. barbapapa, ale to raczej nie to. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi