Nwankwo Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Kdropl - 1. Sarracenia 'Eva' 2. Sarracenia 'Velvet' prawdopodobnie 3. Sarracenia 'Juthatip Soper' emczer - Jest to po prostu hybryda kapturnicy purpurowej, której nikt nie nazwał, mimo że od wielu lat jest produkowana w ogromnej ilości możesz więc ją podpisać : "Sarracenia purpurea hybride" Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie Nwankwo! To prezent od teściowej, podpisywać nie muszę, ot fajnie by było powiedzieć cóż to za cudo zainteresowanej, a kapturnice to nie moja działka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Witam, Miałbym olbrzymią prośbę o pomoc w oznaczeniu tych kapturnic: https://plus.google.com/u/0/photos/11442350...782261188340833 Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam Michał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Gdzie zakupiłeś ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Dostałem je razem z muchołówkami, pochodzą niby z jakiegoś porządnego sklepu z owadożerami i tyle dostałem informacji o nich. Jakieś propozycje? ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Pierwsza to nie wiem. Może S. 'Catesbaei'. Reszta to S. leucophylla lub mieszańce, a przynajmniej tak mi wygląda. Przyjdzie spec Nwankwo, to wyjaśni Edytowane 3 Września 2014 przez emczer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Pierwcza to 'Catesbaei', druga to chyba 'Farnhamii', reszta nie wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Dwójeczka też mi wygląda na 'Farnahamii'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 1. Oczywiście Catesbaei, zgadzam się z Sevillo, Damianem.sze oraz Emczerem 2. Stevensii 3. Za młoda na identyfikację .. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Dzięki wielkie Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Ja się dorzucę do tematu,proszę o pomoc w identyfikacji zakupionej kapturnicy: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Powiem tak.. na 75% Chelsoni, 25% Barbapappa, podhoduj trochę, niech wypuści większy liść i wtedy się okaże Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Ok, dzięki podhoduję i wrzucę fotę wtedy się zobaczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TadzikMen Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Może ktoś mi podać jej nazwę ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Typowa 'Chelsoni' Od razu wykorzystam jedno ze zdjęć do małej analizy . Młode Chelsoni mają troszkę inny kształt daszka, bardziej zaokraglony, można je więc łatwo pomylić z Barbapappą Na zdjęciu zaznaczyłem w paincie (koślawą ręką) strzałkami młodsze liście . Natomiast im większe tym lepiej pokazują, że Barbapappa to nie jest. Stąd też w przypadku rośliny Comandosa trzeba będzie trochę poczekać. Pozdrawiam Edytowane 7 Września 2014 przez Nwankwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi