jakub Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Witam. Chciałbym zakupić sobie ten gatunek ale nie wiem jak się nazywa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 jest to Sarracenia 'San Giant', holenderska krzyżówka, prawie na pewno : Sarracenia flava var. cuprea x purpurea ssp. venosa var. heterophylla:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Dziękować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Wiecie może gdzie ją można kupić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Czy to może być już H.Minor czy badyl? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Kolejna kapturnica do identyfikacji Pomożecie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Jak na moje oko to S. 'Farnhamii'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Proszę o identyfikacje tej kapturnicy. Z góry dzięki Sorry za jakość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Sarracenia x farnhamii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 tak jest:) poznaję carnisanową roślinkę na przyszłość chętnie zidentyfikujemy również podczas zakupów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 (edytowane) No kupiłem ją od was w palmiarni Sorry że nie zapytałem pod czas, ale mi się zapomniało Edytowane 21 Września 2014 przez NepenthesPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Moja trochę podrosła i strzelam że to Sarracenia rubra ssp. gulfensis? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaduła Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Dzień dobry czy to Sarracenia 'Farnhamii' http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1e709a4feb21c18.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...6e79551ad2.html Edytowane 22 Października 2014 przez Gaduła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Kapturnica kupiona dzisiaj w kauflandzie proszę o identyfikację. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 dzony1991 - S. rubra ssp gulfensis 'all green' anthocyjanin free form , mam podobną Gaduła - tak, S. 'Farnhamii', trochę mało światla ma Jowita - jest to bez wątpienia jakaś hybryda, przypominająca niewybarwioną Barbapapę lub Vogel. Czy cos było napisane na doniczce z kauflandu ? Nazwa 'hurtowni', z której pochodzą takie hybrydy byłaby pomocna, wtedy można sprawdzić, czy przypadkiem nie mają dla niej swojej 'nazwy własnej'. Z tego co pamiętam to Kaufland brał z jakiejś duńskiej hurtowni owadożerów, mieli nawet stronę internetową, ale nazwy zapomniałem. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi