Ptaah Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Druga wygląda mi na S. x rehderi, pierwsza na S. 'Velvet' lub S. leucophylla x 'Mitchelliana'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Pięknie dziękuje już je oznaczam ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Witam. Zakupiłem dziś w lerła merlę takie oto ostatnie, osamotnione i zaniedbane stworzenie. Zrobiło mi sie jej żal Proszę o identyfikację, chyba, że jest za wcześnie i z powodu braku światła nie jest to na tę chwile możliwe I związane z tym pytanie. Rozsadzać to?? Czy na razie nie ruszać? Edytowane 15 Maja 2015 przez hubertus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Identyfikacja oczywiście nie jest na tę chwilę możliwa. Sugerowałbym też nie rozsadzać rośliny, tylko pozwolić jej rosnąć. Postaw w najbardziej nasłonecznionym miejscu i odezwij się za kilka/kilkanaście tygodni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Oczywiście teraz kolor sałaty. Nie stresuj, daj podrosnąć. Słońce ruszy i opiszemy. :-) Edytowane 15 Maja 2015 przez wksek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 jasne. Dzięki za informacje i oczywiście dam znać jak kaptur nabierze trochę formy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aShadow Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Witam. Kilka dni temu stałam się właścicielką takiej o to kapturnicy: Podpowiecie mi co to za odmiana? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 kaptury podrosły więc pytam ponownie co to może być? Czy może to być Sarracenia "Fiona" ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Fiona to to nie jest. Ale czym to dokladniej może byc nie mam pomysłu. Ale po kształcie widać ze którymś z rodziców (albo dziadków) była S. purpurea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aShadow Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Moja kapturnica się wybarwiła, więc ponowię pytanie: Co to może być? Dodam, że rośnie jak szalona, obecnie puszcza 4 nowe liście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof1111 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Ostatni zakup Może ktoś wie jakiego kapturka kupiłem :-) Dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Ostatni zakup Może ktoś wie jakiego kapturka kupiłem :-) Dzięki za pomoc Obstawiam Sarracenia x rehderi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Mam kilka kapturnic do zidentyfikowania Zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Prawdopodobnie: 1. Sarracenia Leucophylla 2. Sarracenia flava var. rugelii 3. Sarracenia purpurea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 2. Sarracenia 'San Giant' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi