comandos21 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) trollass Jak dla mnie to tak: 1.S.purpurea ssp purpurea / 2. S.Scarlet Belle Edytowane 23 Listopada 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Siema, wiecie może co to za kapturnica? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voorhees Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Wed ług mnie to Chelsonii jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Comandos - z Twoich zdjęć to nr 1 S. 'Stevensi ' "książkowa" Nr 2 to Chelsoni albo Maroon, różnie to zwią, jeśli dobrze kminie producenta to chyba nazywa to Maroon. Trolass - nr1 purpurea ssp venosa, można ją nazwać 'red' jeszcze,bo się ładnie wybarwia Nr 2 to z całą pewnością krzyżówka pssitacina x leucophylla i jak tak oznaczysz to będzie to zgodne z prawdą , raczej nie jest to Scarlett belle, bo ta nazwa jest chyba zarezerwowana do konkretnej linii tej krzyżówki, konkretnego genotypu, i też wyglądu. Z tego co pamiętam to producent tych Twoich , na którego stronie kiedyś byłem nazywa ją x Wirgleyana, ale głowy sobie uciąć nie dam Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Nwanko, ty to się znasz dzięki za potwierdzenie tego, że moja kapturnica to S. Chelsoni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Idolomantis - A o Twojej nic nie mówiłem ciężko powiedzieć, niech trochę podrosnie, na 100% nie powiem teraz co to za hybryda , że względu na takie lekkie falowanie daszka ,wygląda na coś pomiędzy Chelsoni, a Mitchellianą, taka podrabiana Mitchelliana może niech wytworzy więcej liści to się trochę sprawa wyjaśni. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Nwankwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 I tak się znasz skoczyłem po tekście oczami i zwróciłem uwagę na Chelsoni i nic więcej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daner Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Co to za ustrojstwo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 12 Kwietnia 2016 Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Catesbaei Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Witam. Proszę o identyfikacje. Wydaje mi się, że to S. Flava lub jej jakaś odmiana, dlatego proszę was o pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Na pewno gatunek S. flava (do tego taka nie do końca rugelli ale to nawiasem mówiąc ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeratul Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Pokusiłby się ktoś o identyfikacje podgatunku tej S. flava ? Na moje oko S. flava var. flava ale nie jestem pewny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Powie mi ktoś co to jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 jak z kaufa to leucophylla lub stevensii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi