Masiol Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Słaba fotka, ale wygląda to na S. minor. Postaraj się o lepszą fotkę z bliska. Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Wiem, słaba fotka. Poczekam aż podrośnie. Z Carnisany napisali że może to być hybryda S.rubry, sami nie mają pewności. Więc czas pokaże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Dziś kupiłem w LM swoją pierwszą kapturnicę Bardzo proszę o identyfikację: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Sądzę, że doskonale wiesz co to za roślina. I prawdopodobnie przemawia przez Ciebie chęć pochwalenia się zakupem Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Sądzę, że doskonale wiesz co to za roślina. I prawdopodobnie przemawia przez Ciebie chęć pochwalenia się zakupem Nie mam pojęcia o kapturnicach wiem na razie najmniej przypuszczam, że jest to S. purpurea ssp venosa, ktoś wcześniej pytał o podobną, ale pewności nie mam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Poprawne przypuszczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Poprawne przypuszczenia dzięki za upewnienie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoRn-ik Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Witam, w zeszłym roku otrzymałam przy zakupach jako gratisa młodziutką kapturnicę. Czy jest to S. 'Vogel'? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Tak A od kogo ją dostałaś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoRn-ik Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Dostałam ją od sklepu Carnisana Dziękuję za potwierdzenie! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 A więc cóż to jest ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Wygląda mi to na krzyżówkę S. Ornata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 A więc jak to nazwać na liście roślin ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 A więc jak to nazwać na liście roślin ? Sarracenia hybrid Fotografie mają zafałszowane kolory co dodatkowo komplikuje identyfikację. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Po czym można to poznać ,że fotografia ma sfałszowane kolory ?Ona tak wygląda (po bokach ma białe kropki kaptur ),chyba że mi oczy kłamią . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi