StachuRosja Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Witam ostatnio w kauflandzie kupiłem 2 kapturnice. Przesyłam zdjęcia do identyfikacji. Wydaje mi się że 1 to jest jakaś odmiana S. purpurea ale nie jestem pewien. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez hubertus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Witam, chciałem się upewnić co do makietowej kapturnicy. Oto ona: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 @Hubertus W moich oczach wygląda to jak sprzedawana przez Carnisanę S. 'Trumpets on Fire'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przemko Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Czesc. Kapturnica zakupiona przypadkiem w sklepie Tomaszewski w Warszawie. Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez przemko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Czesc. Kapturnica zakupiona przypadkiem w sklepie Tomaszewski w Warszawie. Wygląda jak S. 'Juthatip Soper'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emiliano Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 co to za kapturnice. obie kupione w kauflandzie po 9,99. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 1. Sarracenia purpurea ssp.venosa 2. Prawdopodobnie hybryda S. lecouphylla chociaż nie jestem pewien. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) 2. S. lecouphylla tylko się nie wybarwiła Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez StachuRosja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Dwójka to na pewno nie czysta S. leucophylla. Bliżej jej do krzyżówki pokroju S. 'Farnhamii' lub S. 'Velvet'. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam. Parę miesięcy temu wrzuciłem zdjęcia tej kapturnicy. Była zbyt zielona, żeby coś stwierdzić. Pomożecie teraz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Przypomina mi kapturnice Sarracenia 'Trumpets on Fire' ale nie jestem pewien gdyż nie za bardzo się na kapturach znam. Porównując zdjęcia to może być ta kapturnica jestem pewien na 90% bo innej podobnej nie znalazłem. Link gdzie ją znalazłem. http://carnisana.pl/sarracenia-trumpets-on-fire-l-p868.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzięki! dopiero teraz zauważyłem, że Ptaah na początku sierpnia miał takie zdanie na ten temat jak Ty Ale co dwie opinie to nie jedna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Witam mam nową kapturnicę proszę o pomoc w identyfikacji Zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Wygląda mi to na: Sarracenia x "Barbapapa", albo to inna hybryda kapturnicy purpurowej. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi