owadomaniak Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 To zwykły chwaścik. A jak wysiałeś te nasiona-rozsypałeś na powierzchni torfu czy zasypałeś je? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil.R Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Moim zdaniem również jest to chwast niestety. Ja swoje rosiczki posiałem jakieś 2,5 tyg temu i dopiero kiełkują, nie są większe od główki od szpilki jak troszkę podrosną to wrzucę fotkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ordynator Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Witam na forum. Jest to moja pierwsza sadzonka z owadożerów, wydaje mi się że to kiełkująca rosiczka jednak prosiłbym o weryfikacje. Z góry dzięki. Proponuję uważać na pisownię. Edytowane 27 Czerwca 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Tak, wygląda jak kiełkująca rosiczka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piroman95 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 To znowu ja :-) Rosiczka mi pomyślnie wykielkowała. Nie wiem czy w dobrym dziale ale prosilbym Was o powiedzenie mi kiedy mam je rozsadzać Z góry dzieki za info. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Myślę, że jak zaczną się wyraźnie zarastać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 No raczej nie w tej chwili są jeszcze za małe poczekaj aż osiągną około 2 cm i porozsadzaj; co to za rosiczka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piroman95 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ok poczekam troche;-) jest to Drosera capensis 'red' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Jeszcze nie wysiałem, więc nie pytam się, czy to chwast. Ale jest inny problem, warto jeszcze siać nasiona rosiczek tropikalnych, czy raczej zaczekać do wiosny? Nie mam możliwości doświetlania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Jeszcze nie wysiałem, więc nie pytam się, czy to chwast. Ale jest inny problem, warto jeszcze siać nasiona rosiczek tropikalnych, czy raczej zaczekać do wiosny? Nie mam możliwości doświetlania. Zaczekać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Zaczekać Gratuluję wiedzy i refleksu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemQ Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Ostatnio zaczęły mi rosnąć w doniczce z d.capensis jakieś małe roślinki,są naprawdę malutkie ,aparat ledwo je wyłapał(jest ich chyba z 5). Przypominają trochę swoją większą siostrę,ale chce mieć pewność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Rosiczka jaka dowiemy się za miesiąc:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nooe Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Witam chciałbym wiedzieć czy to jest rosiczka, czy chwast. https://docs.google.com/file/d/0B8IDMBxTRjm...dit?usp=sharing Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Na zdjęciu trudno określić wymiary, ale i tak wydaje mi się za duże na rosiczkę. Poza tym nie wygląda jak kiełek rosiczki. Ale poczekaj jeszcze trochę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi