Bartnik Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Ponieważ przejrzałem forum i nie znalazłem informacji na temat tego dzbanecznika, miał bym do was prośbę. Podzieli się ktoś wiedzą odnośnie hodowli tego dzbanka? Jakie warunki trzeba mu zapewnić, jest on rośliną szybko rosnącą czy bardziej umiarkowanie? Z góry dziękuje za wszelkie wiadomości odnośnie tej rośliny. Edytowane 29 Maja 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 http://www.flytrap.pl/bazy/nepenthes/index.php W tej bazie znajdziesz wiekszosc wiadomosci potrzebnych do hodowli dzbankow. U mnie rosnie w warunkach okolo 20-25 stopni w dzien i 10-13 w nocy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Warunki uprawy tylko temp. jest podana a dalej to brak danych....brak danych.. U ciebie rośnie na parapecie? W jakiej wilgotności ? Ile światła potrzebuje? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Oczywiscie nie jest to dzbanecznik na parapet. Musi miec spadki temperatur. W mojej lodowce ma warunki jakies 80% wilgotnosci w dzien i do 100% w nocy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Dziękuje bardzo o to mi chodziło . Poszukuje dzbanka dość szybko rosnącego na parapet "nie ventrate" i pewien jegomość polecił mi tego ..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Nie wydaje mi sie zeby w zadnym wypadku ten dzbanek dal rade na parapecie. Ewentualnie nada sie Rebecca Sopper albo widzialem ludzie hodowali tez albomarginate ale tego drugiego nie jestem pewien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Polecam N. X 'Rebecca Soper'. U mnie z dzbankuje z podstawką i keramzytem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 To nie jest dzbanecznik na parapet. Ja przynajmniej nie widziałem ładnej sztuki hodowanej na jakimkolwiek parapecie. I na pewno nie rośnie szybko. N. izumiae nie jest jeszcze opracowany w bazie, ale jest na najbliższej rozkładówce obejmującej kilka kolejnych gatunków z Sumatry i Jawy. Również polecam N. 'Rebecca Soper' - łatwy i według mnie o wiele bardziej atrakcyjny niż N. 'Ventrata'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Jeśli chodzi o dzbaneczniki na parapet: KLIK. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi