evulFarmer Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Gryzon ma rację, bo te rośliny potrzebują bardzo dużo światła, i stojąc na oknie w terrarium mogłyby się ugotować. Po co komplikujesz sobie życie? Nie lepiej byłoby wystawić rośliny na pole? Nie każdy ma takie włości żeby własne pole mieć i na nie rośliny wystawiać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Ale do tego nie potrzeba ogrodu-wystarczy mieć parapet po zewnętrznej stronie okna, a żeby rośliny nie spadły wystarczy rozwinąć jakiś sznurek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Ja mam wszystkie na roślinki na dworze, tylko chciałem mieć miejsce gdzie mogę przechować roślinki które nie zimują w okresie chłodniejszych miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 A okno mam od strony południowej więc myślę że roślinką nie będzie tak gorąco w okresie około od października do marca, kwietnia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Ja mam wszystkie na roślinki na dworze, tylko chciałem mieć miejsce gdzie mogę przechować roślinki które nie zimują w okresie chłodniejszych miesięcy. To sie zdecyduj jakie chcesz tam rosliny trzymac bo najpierw mówisz ze kapturnice i mucholówki a teraz ze chcesz miec miejsce na roślinki które nie zimują w okresie chłodniejszych miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Kapturnicę i muchołówki chciałbym trzymać tak przez miesiąc np pod koniec września do początku listopada kiedy na dworze już potrafi przymrozić a później po zimowaniu i wtedy chciałbym przeczekać do cieplejszych dni i znowu je wystawić na dwór. Z góry przepraszam ze moje jeszcze bardzo duże luki w wiedzy ale jestem początkujący;) Edytowane 30 Maja 2012 przez Ghost Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Ale po kiego grzyba se tyle roboty robic skoro te rosliny moga byc na dworze podczas zimy. Masz moze piwnice/balkon ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Mam piwnice, i tam pewnie będą zimować, albo na strychu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 To zimuj na strychu pod warunkiem ze jest tm swiatlo. Mozesz zaryzykowac i zimowac na dworze. Nie kabinuj nic z akwarium bo se tylko rosliny zalatwisz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi