sphagnum Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 Świetne rosiczki. Chętnie bym zobaczył ich dokładniejsze zdjęcie. Zdjęcia pojawią się, kiedy tylko będę miał więcej czasu - jednak zabawa z oświetleniem pochłania długie godziny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Trochę to trwało , ale wrzucam kolejną paczuszkę zdjęć. Drosera spatulata Drosera adelae Nepenthes spectabilis x ventricosa Nepenthes X 'Ventrata' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Urocze kępy spatulata! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Dziękuję. Dokładnie to jest jedna kępa, tylko obfotografowana ze wszystkich stron. Co prawda jestem drugim właścicielem tejże kępy, ale po takim czasie czuję się już odpowiedzialny za widoczne na zdjęciach efekty hodowli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) Wziąłem się za focenie kilku moich balkonowych okazów iii... słońce zaszło za drzewa. Ale w najbliższym czasie, o ile pogoda dopisze, powtórzę sesję z wykorzystaniem słoneczka. Tymczasem wrzucam zajawkę, jedyne zdjęcie z dzisiaj w miarę warte(?) pokazania. Edytowane 9 Maja 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Niezwykle zjawiskowe rośliny (: Czekam na ciekawe zdjęcia P. Agnaty, chciałbym porównać, cy rzeczywiście posiadam takową, czy też inną. Jestem też ciekawy S. WhiteRed i N. Bloody Mary ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Dzięki. Akurat co do agnaty to jest aktualnie w stanie skrajnego wyczerpania i podejrzewam, że (o ile w ogóle odżyje) dopiero za kilka miesięcy będzie warta pokazania. Natomiast co do pozostałych to przyjdzie na nie czas (chociaż co do N. BM też nie mam się jeszcze czym chwalić, to wciąż bardzo młoda roślina). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Jej, te rosiczki są w naprawdę bardzo dobrej kondycji, i jeszcze nie widziałem tak ładnych zdjęć rosiczek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) No i słońca nie było, ale za to odwiedziłem tapicera i kupiłem profesjonalne tło fotograficzne za całe 3,5zł za metr bieżący i oto efekt: Nepenthes X 'Rebecca Soper' Kwiatek? Nepenthes spectabilis x ventricosa Nepenthes X 'Ventrata' zamówiony Nepenthes X 'Bloody Mary' Nepenthes X 'Hookeriana', który rośnie, wypuszcza odrosty, ale zamiast dzbanków wypuszcza mizerne dzbanuszki... W przeciwieństwie do swojego "czerwonego" kolegi (N. X 'H.' red), który rośnie bardzo powoli, ale dzbanki wypuszcza konkretne jak na swój rozmiar (ale zdjęć nie będzie, bo to tylko sadzonka jednak). Sarracenia leucophylla WhiteRed Drosera roseana Edytowane 11 Maja 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Słodka Roseana Co do S. WhiteRed też sie nie zawiodlem, piękna ;D Ale ze wszystkich twoich zdjęć najbardziej mi sie podoba pierwszy Cefalotus ;D Sam zamierzam sobię jednego kupić, ale waham się, slyszałem że to trudna roślina. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 To nie kwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) @Reez No niestety tenże Cefalotus od dawna przebywa w roślinnym niebie. @CFHs A to w zasadzie co to za dziwo? Odpowiem sam sobie - skoro to nie pęd kwiatowy, to musi być liść, no bo co innego. Edytowane 11 Maja 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Yay, really? Panie świeć nad jego duszą < 3 A masz inne Cefalki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Genialne zdjęcia , piękne rośliny , Nepenthes spectabilis x ventricosa nie da się opisać , a leucophylla też niczego sobie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) @Reez Nie i póki co nie zamierzam wchodzić w posiadania Cefala, żeby przypadkiem nie uśmiercić kolejnego. Taki trochę uraz do Cefalotusów mam, wolę najpierw nabrać doświadczenia przy innych roślinach. @Sevillo Dziękuję. Edytowane 11 Maja 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi