Radek:) Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Ładne rośliny, brawo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dzbaneczniki i kapturnice pierwsza klasa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 @Radek:), Rysiek955 Dziękuję. :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Podoba mi się Twoja psittacina. Powiedz na jakim stanowisku trzymasz kapturnice. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) @allgreen Kapturnice stoją na zachodnim balkonie, gdzie światło bezpośrednie pada przez ok. 3-4 godziny dziennie (nigdy tego nie sprawdzałem dokładnie), z czego przed zmierzchem prześwituje przez liście drzew. Balkon mam wnękowy, co też trochę ogranicza czas dostępu do światła. Kapturnice jednak, jak i muchołówki, rosną bardzo dobrze, wybarwiają się, więc nie jest to stanowisko złe (a innego już w zasadzie nie mam, więc całe szczęście). Jedynie porównując wygląd kapturnicy purpurowej obecnie z tym sprzed roku widać gorsze wybarwienie (w zeszłym roku stała na oknie wschodnim + doświetlanie) i mniejszą ilość liści, ale dramatu nie ma (zresztą to jej pierwszy rok na dworze, więc doszedł element aklimatyzacji). Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 10 Września 2013 Autor Share Napisano 10 Września 2013 (edytowane) Tym razem mam filmik z desperacko próbującą się wydostać z kapturnicy osą. Odgłosy w tle nie pochodzą od osy. Ostatecznie udało jej się uciec, jakieś 15 minut później. Gdyby pułapka nie była już zapchana owadami, miałaby trudniej. Edytowane 10 Września 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Mogłem nakręcić filmik jak trzy osy w odstępie kilku minut zaliczyły lądowanie wewnątrz kaptura Niestety z życiem uszła tylko jedna... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edytor Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Urzekły mnie Twoje ... nie, nie historie. Urzekły mnie pierwsze dwa zdjęcia Cefalotusów rozpoczynające temat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 2 Października 2013 Autor Share Napisano 2 Października 2013 (edytowane) No proszę, człowiek dysponował tylko latarką led i ciemną łazienką, a do dzisiaj zdjęcia się podobają. Tylko Cefalotus już dawno opuścił ten świat. Edytowane 2 Października 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edytor Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 No cóż, może wybudowałeś mu pomnik trwalszy niż ze spiżu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Pewnej księżycowej nocy wybrałem się do magicznego, choć nieco niepokojącego, lasu pełnego ogroomnych rosiczek... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Gratuluję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Wybudzająca się binata jest piękna; moc i urok natury. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Bardzo ładne ujęcia! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Zawsze beginner podziwiam w Twoich zdjęciach nie tyle bardzo dobry stan roślin, co estetykę z jaką wykonujesz te zdjęcia. Nawet proste gatunki w Twoich ujęciach stają się niezwykłe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi