Tomason Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Witam wszystkich Mam w planach (z powodu nudy) stworzyć film o roślinach owadożernych. Mam już trochę materiałów, jednak potrzebne mi jest więcej, głownie chodzi o zdjęcia. Także wszystkich chętnych proszę o zamieszczenie tutaj zdjęć, ponieważ nie chcę brać z czyjejś galerii bez zgody autora Zdjęcia pojedynczych roślin, całych kępek lub w technice makro proszę zamieszczać tutaj. Z góry dziękuję. Gotowy film oczywiście udostępnię na forum Pozdrawiam Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Tomason Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Ale slowo ''film'' ma szerokie pojecie. Czy to bedzie film tylko ze zdjeciami? Jak tak to filmem bym tego nie nazwal. Takie cos to ja bym nazwal galeria zdjec w formie filmu P.S Pisze z ang. windowsa. Z tad brak polskich znakow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Ale slowo ''film'' ma szerokie pojecie. Czy to bedzie film tylko ze zdjeciami? Jak tak to filmem bym tego nie nazwal. Takie cos to ja bym nazwal galeria zdjec w formie filmu Jeżeli wszystko mi się uda to w ten film poza muzyką, tekstem, zdjęciami "wplotę" wywiad z botanikami z Storczykarni Łańcuckiej - są to ludzie, którzy mają naprawdę dużą wiedzę o roślinach, głównie o storczykach ale także dużo o owadożerach. Oczywiście jak najwięcej zdjęć i filmów ludzi z forum było by bardzo mile widziane poskładać w całość i w świat ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Faktycznie, polskiej produkcji film o roślinach owadożernych przydałby się, szczególnie przy organizacji różnego rodzaju prezentacji, niemniej jednak jestem zdania, że bardziej przydatny byłby film opowiadający np. o występujących w naturalnych siedliskach roślinach owadożernych uzupełniony o odpowiedni komentarz, niż przegląd zdjęć z podkładem muzycznym, nawet jeśli zawierałby wypowiedzi specjalistów. Oczywiście chętnie zobaczę efekt końcowy P.S. Korzystanie z angielskiego oprogramowania nie zwalnia z obowiązku wypowiedzi zgodnie z zasadami polskiej pisowni, stąd uprzejmie proszę o jej poszanowanie, bo przez przypadek widzę, że to już nie pierwszy raz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Faktycznie, polskiej produkcji film o roślinach owadożernych przydałby się, szczególnie przy organizacji różnego rodzaju prezentacji, niemniej jednak jestem zdania, że bardziej przydatny byłby film opowiadający np. o występujących w naturalnych siedliskach roślinach owadożernych uzupełniony o odpowiedni komentarz, niż przegląd zdjęć z podkładem muzycznym, nawet jeśli zawierałby wypowiedzi specjalistów. Oczywiście chętnie zobaczę efekt końcowy Teraz muszę powoli zabierać się za pracę Przygotuję o naturalnych siedliskach ale to na wakacjach, bo wtedy zamierzam "pozwiedzać" torfowiska Polski i może Portugalii/Hiszpanii To jakby ktoś posiadał albo miał pojechać gdzieś to niech nakręci takowy film. Potem to wszystko się sklei i będzie pięknie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Jak chcesz to za niedługo mogę powklejać zdjęcia i filmy z Rezerwatu Przyrody Rotuz. Mieszkam niedaleko i często tam bywam (z resztą chyba jutro zrobię o nim osobny temat). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Wydaje mi się że pomysł powinien wypalić. Ja będę jechać w tym roku (jeszcze nie wiem kiedy) do Portugalii więc będę mógł nakręcić jakiś krótki film (jak znajdę) z udziałem Rosolitnika . Mogę też pomóc w montowaniu tego filmu bo jakieś tam doświadczenie mam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi