PowerpointPL Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Jak często i ile owadów jej dawać? Patrzyłem,czasami napisane jest miesiąc,czasami dzień nie wiem kiedy. :/ Jak jest jakiś temat to przepraszam. Drosera Capensis Edytowane 3 Czerwca 2012 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 witam. Roślin owadożernych nie trzeba karmić ,świetnie dają sobie rade same.Jeśli masz gdzieś okno w okolicy, którego kręcą się muszki postaw tam rosiczkę a zobaczysz jak ładnie je wyłapie.Z pewnością wystarczy jej to co sama sobie upoluje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Tylko,że ciągle do niej zaglądam i tam nic nie mam,stoi jak stała.A rośliny owadożerne przy okazji chyba szybciej rosną,jak się je karmi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Rzeczywiście rośliny szybciej rosną ,gdy się je karmi ,w końcu muszka dla takiej rośliny to czysty nawóz. Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda etap zwijania się liścia z ofiara i potem jego trawienie ,to złap mała muszkę i połóż na liściu. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez waldo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Zdania na temat dokarmiania są podzielone. Jedni mówią żeby nie dokarmiać bo roślina ładniej się wybarwi itp. aby w końcu tego owada złapać. Jedni mówią aby dokarmiać bo urośnie szybciej. Ja trzymam się tego drugiego i jak zabraknie mi muszek, to wtedy dokarmiam pyłkiem pszczelim. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Ja zauważyłem że ,chociaż roślina ma ofiarę w swojej pułapce (np. muchołówka)a ma zapewnione dużo słońca to i tak pułapki pięknie się barwią.Rosiczka tym bardziej. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez waldo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) To jak je dokarmiać,znaczy w jakich odstępach czasowych? Edytowane 3 Czerwca 2012 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 To jak je dokarmiać,znaczy w jakich odstępach czasowych? Na początek radził bym dać roślinie trochę czasu ,a Tobie trochę cierpliwości. Ja jak wyniosłem swoja muchołówkę na zewnątrz ( miała 8 pułapek) to po 2 tygodniach zostało 3 pułapki otwarte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Mówimy o rosiczce,a nie o muchołówce Edytowane 3 Czerwca 2012 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Długo masz tą roślinę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Z miesiąc minął Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Duża, mała? Gdzie stoi obecnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Rosiczka na razie jest mała. Stoi na południowym parapecie, gdzie jest dużo słońca. Jak chcesz zobaczyć zdjęcia, to zobacz w dział i temat Fotografia i film-Rok z życia roślin-Dionaea Muscipula, Drosera Capensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 ok .Wiesz co ,sam musisz jakoś sobie przyjąć kiedy będziesz ja karmić ,ciężko mi powiedzieć co ile trzeba to robić.Ja swoich praktycznie nie karmie ,a jeśli to robię to bardzo sporadycznie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Mało chyba czytałeś o rosiczkach. Ważne jest to, że takiej nie zagłodzisz, ani nie przekarmisz, więc się nie martw. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi