Skocz do zawartości

Karmienie

PowerpointPL

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie dokarmiania pokarmem dla rybek.

Kilka osób już mi proponowało taką formę dokarmiania, także 2 tygodnie temu położyłem na kilka listków dużej d. capensis oraz na jednym małym siewkom zwykły pokarm dla ryb.

Liście się oczywiście nie zwinęły, pokarm dalej znajduje się na liściach. Czy rosiczki na pewno je strawiły?

Trochę mi wpadło na torf i w tym miejscu podłoże zrobiło się takie bardziej szare. Czy mam się czegoś obawiać, np. pleśni?

Odnośnik do odpowiedzi

Liście się oczywiście nie zwinęły, pokarm dalej znajduje się na liściach. Czy rosiczki na pewno je strawiły?
Bo nie u wszystkich rosiczek liście się zawijają a nawet jak się zawijają to nie zawsze. Zależy to też od wielkości potencjalnego pokarmu.

Trochę mi wpadło na torf i w tym miejscu podłoże zrobiło się takie bardziej szare. Czy mam się czegoś obawiać, np. pleśni?
Nie należy dopuszczać do stykania się pokarmu z podłożem ponieważ to bardzo łatwo pleśnieje a przecież nie chcemy mieść pleśni w doniczce :)
Odnośnik do odpowiedzi

Kup Topsin w najbliższym Obi/Praktikerze/Leroy Merlin/jakimkolwiek dobrze zaopatrzonym sklepie ogrodniczym. Zastosuj dawkę jak dla roślin ozdobnych. Srodek jest wydajny (wystarcza na około 5l roztworu), niedrogi (około 6zł) i na pewno przyda się w przyszłości.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.