rapheel11 Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Cześć wszystkim! Postanowiłem w końcu pokazać wam moją hodowlę roślin owadożernych, tak późno,bo dopiero zaczęło wszystko rosnąć Na prawie wszystkich zdjęciach widać przesuszony mech sphagnum. Niestety nic na to nie poradzę,taki już kupiłem... DZBANKI: No to zaczniemy od największego krzaka,jakim jest ventrata N.spectabilis x aristolochioides dopiero zaczął dzbankować Mały sibuyanensis w sphagnum,tym razem żywym. Mam jeszcze dużego sib,ale dodam foto trochę później,jak ładnie wydzbankuje Mała ampullaria "Spotted" i N.rafflesiana "Giant" Działo się z nią trochę..najpierw usechł jej całkowicie stożek wzrostu,a teraz, jak widać z boku wyrósł nowy N.bicalcarata brunei,orange niedawno kupiona, aklimatyzuje się powoli N. ampullaria "harlequin" Też niedawno kupiona,nie aklimatyzowała się jeszcze. N.rebecca soper. Ostatnio przesadzona. N.ventricosa Przechodziła aklimatyzację,ładnie dzbankuje i wybarwia się Kiedy ją wyciągałem z terrarium,aby zrobić zdjęcia, zauważyłem dziwną deformację. Dzbanek wyglada,jakby pękł,ale ciecz z niego się nie wylewa N.rajah. Ledwo "ciągnie" w 30* ,ale "ciągnie" i dzbankuje powoli :D Teraz rzut z góry (terrarium nizinne) To na dzisiaj tyle Jutro dodam zdjęcia rosiczek,tłustoszy itp. Czekam na wasze uwagi oraz opinie Pozdrawiam Rafał Edytowane 6 Czerwca 2012 przez rapheel11 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 Fajnie gdyby zdjęcie były widoczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapheel11 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2012 Gekon napisał: Fajnie gdyby zdjęcie były widoczne Wiem,właśnie próbuję coś zrobić,aby były widoczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Myślę, że to kwestia ich niezaładowania, bo otawrciu ich w nowej karcie działają. Nawet wiem już dlaczego. Podałeś adresy do strony, zamiast do obrazków. Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Artistide Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Ładne dzbanki Wszystkie trzymasz w terrarium, czy niektóre z nich to parapetowce? Mógłbyś zapodać fotkę całego terrarium, bo ciekawy jestem, jak to wygląda w całości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi