Skocz do zawartości

coś białego

emilaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 3 rosiczki od ok. miesiąca. Podlewam je aktywnie wodą destylowaną, rosną na ziemi torfowej, mają dużo światła. Od niedawana na na ziemi wokół nich pojawia się wiele maleńkich(1mm), białych... nie wiem czego. Nie wiem co zrobić! Czy to może być jakiś grzyb, a jeśli tak to jak się go pozbyć?

aha i przepraszam za słabą jakość; aparat mi się zniszczył :]

post-6049-1339599310_thumb.jpg

post-6049-1339604113.jpg

Edytowane przez Marrom
Odnośnik do odpowiedzi

Ze zdjęcia wynika że to może być wszystko :) Zrób lepsze zdjęcie bo to nic nie wnosi. Musisz użyć opcji Makro taki symbol kwiatuszka wtedy będzie lepsza ostrość.

Możliwe że to wykwity soli.

Edytowane przez allgreen
Odnośnik do odpowiedzi

allgreen napisał:
Ze zdjęcia wynika że to może być wszystko :) Zrób lepsze zdjęcie bo to nic nie wnosi. Musisz użyć opcji Makro taki symbol kwiatuszka wtedy będzie lepsza ostrość.

Możliwe że to wykwity soli.

raczej nie

Odnośnik do odpowiedzi

Grzybopodobne to jest a może to zarodnie śluzowca (śluzowiec) nie wiem trudno mi powiedzieć niech inni się wypowiedzą.

Ogarnij czy podobne https://www.google.pl/search?q=zarodnia+grz...280&bih=830

Edytowane przez allgreen
Odnośnik do odpowiedzi

owadomaniak napisał:
A jakiej te Twoje rosiczki są wielkości? Jeśli są malutkie to środki chemiczne mogłyby im zaszkodzić.

uuu... to słabo bo mają ze 3mm. jest może jakiś delikatniejszy środek albo coś?

Odnośnik do odpowiedzi

owadomaniak napisał:
Zawsze pozostaje możliwość przesadzenia roślin do nowego podłoża lub zapewnienie im lepszej cyrkulacji powietrza i dużo słońca.

ale czytałam że nowa ziemia może im wypalić korzenie czy coś takiego.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.