Skocz do zawartości

Chory dzbanecznik

rosiczka

Rekomendowane odpowiedzi

Stoi na zacienionym parapecie przykryty folia z duzymi otworami, przesadzilam go jak Łukasz radzil. Nie stosowalam zadnych opryskow. Młody listek calkiem zflaczal i zacyzna powoli plesniec wszystkie liscie sa chore.Choroba posunela sie w ciagu paru dni. Obawiam sie ze nie ma juz ratunku :cry:
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Zeby niezakłądac nowego topicu...

Wpadł mi w ręce zniszczony dzbanecznik, byl w normalnej ziemi, żadko podlewany, liscie z plamami...

Miał 17 lisci, obciałem 13, 4 zostały, był tam jeden nowy ktory dodawał mi nadzieji, teraz ma wode, jest zraszany parenascie razy dziennie, slonce ma, stoi oczywiscie juz w torfie, ale na tym mlodym lisciu tez zaczely sie opjawiac brazowe plamy... :/

I zalążek odpadł jakby, wisi na jednym włosku...

Odnośnik do odpowiedzi

rosiczka ja tak miałem z alicae zauwazyłem jakies robale niby to przedziorki (bo zobaczyłem jednego). Stosowałen magus przesadziłem do nowego trofu umyłem korzenie woda destylowana a po paru dniach roslinka padła , a na poczatku zobaczyłem taką mała glizde czarną miała z 3 cm ;/ i nie wiem co to było

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.