anubis Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam Posiałem właśnie Spathulata 'White Flower' i Drosera tokaiensis , podobno są łatwe w uprawie. Jakiej wody powinienem używać aby normalnie rosły ? nie mam destylatora do wody, zastanawiam się czy woda z "wiejskiej" studni byla by dobra ewentualnie opadowa ? Proszę o poradę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Deszczówka jak najbardziej . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Zawsze możesz kupić wodę destylowaną - demineralizowaną. Jest w supermarketach ewentualnie w sklepach motoryzacyjnych, ale tam jest droga. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Woda ze studni się nie nadaje, ponieważ rozpuszczone są w niej minerały, które zostały "wypłukane" z gleby. Ja dzisiaj kupiłem 5 l wody demineralizowanej za około 3,50 w tesco. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Co do deszczówki to różnie bywa, zależy od otoczenia jeśli jest teren uprzemysłowiony to się nie nadaje. Co do kupna gotowej wody w sklepie to zależy ile masz roślin, jak jedną dwie to się opłaca jeśli więcej to raczej nie. Pomyśl o kupnie dzbanka filtracyjnego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) U mnie dzbanek nic nie daje, używam wkładów do bardzo twardej wody(aquaphor b100-6) a i tak są wykwity, również zależy od miejscowości w jakiej mieszkasz i jakości wody w niej dostępnej, Wrocławskiej kranówki nawet po dzbanku nie polecam. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi