Skocz do zawartości

Jakiej wody używać nie mając destylarki ?

anubis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiałem właśnie Spathulata 'White Flower' i Drosera tokaiensis , podobno są łatwe w uprawie.

Jakiej wody powinienem używać aby normalnie rosły ? nie mam destylatora do wody, zastanawiam się czy woda z "wiejskiej" studni byla by dobra ewentualnie opadowa ?

Proszę o poradę.

Odnośnik do odpowiedzi

Woda ze studni się nie nadaje, ponieważ rozpuszczone są w niej minerały, które zostały "wypłukane" z gleby.

Ja dzisiaj kupiłem 5 l wody demineralizowanej za około 3,50 w tesco.

Odnośnik do odpowiedzi

Co do deszczówki to różnie bywa, zależy od otoczenia jeśli jest teren uprzemysłowiony to się nie nadaje.

Co do kupna gotowej wody w sklepie to zależy ile masz roślin, jak jedną dwie to się opłaca jeśli więcej to raczej nie.

Pomyśl o kupnie dzbanka filtracyjnego

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzbanek nic nie daje, używam wkładów do bardzo twardej wody(aquaphor b100-6) a i tak są wykwity, również zależy od miejscowości w jakiej mieszkasz i jakości wody w niej dostępnej, Wrocławskiej kranówki nawet po dzbanku nie polecam.

Edytowane przez Bartnik
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.