Skocz do zawartości

Ocena rosiczki przylądkowej

adam69691

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego uważasz, że za duży? Taki o średnicy dwóch metrów też absolutnie by roślinie nie przeszkadzał. Skoro Adam ma miejsce na parapecie (jeszcze ;) ) to dlaczego nie? Roślina za wyższą wilgotność z pewnością się nie obrazi, choć oczywiście taki spodek nie jest dla niej niezbędny.

Edytowane przez Kosa1984
Odnośnik do odpowiedzi

• 4 months later...

Witam!

Jeżeli mógłbym się podpiąć pod temat. Nie mam capensisa a aliciae. I chciałbym was poprosić o ocenę stanu mojej rosiczki.

PS. Napisałem tutaj żeby nie robić nowego tematu także jak coś nie tak to z góry sorki. I dziękuje za odpowiedzi.

FOTO1

FOTO2

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jeżeli mógłbym się podpiąć pod temat. Nie mam capensisa a aliciae. I chciałbym was poprosić o ocenę stanu mojej rosiczki.

PS. Napisałem tutaj żeby nie robić nowego tematu także jak coś nie tak to z góry sorki. I dziękuje za odpowiedzi.

FOTO1

FOTO2

Rosiczka wygląda na niedoświetloną (uniesione liście, brak kropelek), ale w wiosnę powinna wrócić do normy. Widać trochę pleśni na torfie, zastosuj coś grzybobójczego np. topsin.

Odnośnik do odpowiedzi

A mam jeszcze jedno pytanko odnośnie światełka. Przeczytałem w sieci ze do mojej para hodowli nada się philips tornado , zainwestowałem w takową żarówkę (23W 6500k). Czy oświetlając tą roślinę ową żarówką nie będzie narzekać na brak światła?

Odnośnik do odpowiedzi

No to dobrze bo zwykle oświetlam od 7 rano do 23/24 :)

A co mogę zrobić z tymi uniesionymi liśćmi ? Nowe które wyrastają kładą się na starych i nie wygląda to za fajnie.

Czy mogę je pousuwać i czekać aż odrosną nowe?

Edytowane przez koperGT
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.