adam69691 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam!!! Chciałbym się dowiedzieć czy z rośliną jest wszytko w porządku ponieważ dziś dostałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jest ładna i zdrowa jak rydz . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Pikna! Aby zabić capensisa to byś Chuck Norrisem musiał być Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Te podstawki aby nie za duże? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Dlaczego uważasz, że za duży? Taki o średnicy dwóch metrów też absolutnie by roślinie nie przeszkadzał. Skoro Adam ma miejsce na parapecie (jeszcze ) to dlaczego nie? Roślina za wyższą wilgotność z pewnością się nie obrazi, choć oczywiście taki spodek nie jest dla niej niezbędny. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 W sumie, jeśli nastawia się na większą ilość roślin, to będzie to lepsze rozwiązanie, niż osobna podstawka dla każdej roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 http://tnij.org/ocenaa11q Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Witam! Jeżeli mógłbym się podpiąć pod temat. Nie mam capensisa a aliciae. I chciałbym was poprosić o ocenę stanu mojej rosiczki. PS. Napisałem tutaj żeby nie robić nowego tematu także jak coś nie tak to z góry sorki. I dziękuje za odpowiedzi. FOTO1 FOTO2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Witam! Jeżeli mógłbym się podpiąć pod temat. Nie mam capensisa a aliciae. I chciałbym was poprosić o ocenę stanu mojej rosiczki. PS. Napisałem tutaj żeby nie robić nowego tematu także jak coś nie tak to z góry sorki. I dziękuje za odpowiedzi. FOTO1 FOTO2 Rosiczka wygląda na niedoświetloną (uniesione liście, brak kropelek), ale w wiosnę powinna wrócić do normy. Widać trochę pleśni na torfie, zastosuj coś grzybobójczego np. topsin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Brak wybarwienia i wzniesione liście. Typowa reakcja rośliny na brak światła. I tak jak przedmówca, masz trochę pleśni na podłożu, więc ją usuń i zainwestuj w topsin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 A mam jeszcze jedno pytanko odnośnie światełka. Przeczytałem w sieci ze do mojej para hodowli nada się philips tornado , zainwestowałem w takową żarówkę (23W 6500k). Czy oświetlając tą roślinę ową żarówką nie będzie narzekać na brak światła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 W zależności od długości doświetlania nie powinna. Minimum 10h i powinno być ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) No to dobrze bo zwykle oświetlam od 7 rano do 23/24 A co mogę zrobić z tymi uniesionymi liśćmi ? Nowe które wyrastają kładą się na starych i nie wygląda to za fajnie. Czy mogę je pousuwać i czekać aż odrosną nowe? Edytowane 24 Listopada 2012 przez koperGT Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi