Skocz do zawartości

Na początek ?

zielony 23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem początkującym wielbicielem owadożerów, ale sporo już wiem dzięki stronie Flytrap.pl, i dopiero zaczynam prawdziwą hodowlę :) . W swojej kolekcji posiadam jak na razie: z rosiczek D. capensis 'Albino' i jeszcze posiane D. spatulata 'White Flower', a z muchołówek: D. muscipula 'Red Dragon' i D. muscipula 'Royal Red'. Mam nadzieję, że z waszą fachową pomocą moja kolekcja bd się rozrastała rolleyes . Jak na razie mam w planach zakup 2 rosiczek: D. capensis i D. aliciae. Czy polecacie jeszcze jakieś rosiczki i muchołówki na początek ? Wszelkie wskazówki i spostrzeżenia mile widziane :) . Pozdrowienia dla wszystkich formuowiczów zielony 23 ;) Przepraszam, ten temat powinienem chyba umieścić w ,,ogólnych'', ale nie wiem jak się przenosi :D

Edytowane przez zielony 23
Odnośnik do odpowiedzi

Z rosiczek np. D. madagascariensis, D. natalensis (inaczej coccicaulis, venusta), D. nidiformis.

Wszystkie muchołówki generalnie traktuje się tak samo, bo to jeden i ten sam gatunek, jedynie inne odmiany hodowlane.

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybkie odpowiedzi i wskazówki. Następnym razem najpierw skorzystam z ,,szukajki'' rolleyes . A apropos muchołówek, to chodziło mi o jakieś ciekawe odmiany, tylko trochę źle się wyraziłem :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.