Maja100 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Czy ten torf się nadaje do muchołówek i innych owadożernych ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Tak. Przynajmniej pod kątem parametrów, podanych przez producenta. Życzę, aby był dobrej jakości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 A przyszło Ci do głowy, że to może być numer partii lub rok wydobycia? Nie jestem w stanie doczytać się wszystkiego, ale nie znajduję tam wzmianki lub czegokolwiek sugerującego, aby nie był to czysty, naturalny torf. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Powinien być ok Chociaż pierwszy raz się z takim spotykam. Może się wypowie ktoś kto miał już z takim do czynienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 No właśnie sa tam takie 2 symbole na górze i Myślałam że ten symbol NZ ... to może być jakiś nawóz Ale jak mówoicie że jest dobry to ok ide je przesadzać. Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 A przyszło Ci do głowy, że to może być numer partii lub rok wydobycia? Nie jestem w stanie doczytać się wszystkiego, ale nie znajduję tam wzmianki lub czegokolwiek sugerującego, aby nie był to czysty, naturalny torf. pH 3,5-4? Jeśli to rok wydobycia to wydobywał go z piaskownicy Jezus. Jest na worze napisane, że nadaje się do roślin doniczkowych. Nie widzę przeszkód, aby w nim sadzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Też się z nim pierwszy raz spotykam, ale może się wypowie ktoś kto miał już z takim do czynienia. :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barni Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Witam chciałbym się podłączyć do tematu, mam pytanie czy torf firmy Biovita jest w porządku? Czy ktoś go używa bądz używał i może sie wypowiedzieć ? http://plumeria.sklep.pl/torf-ogrodniczy-kwasny-80L Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark62 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Kupiłem identyczny , sprawdzimy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secret Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 A co sądzicie o takim torfie?? http://allegro.pl/torf-sphagnum-kwasny-r-o...3241524914.html Nie potrzebuję kupować torfu dużo, bo będzie mi zalegał, a w takim małym opakowaniu mam go praktycznie na raz, będzie się nadawał ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Nie znam sprzedającego. Nie ma też informacji jakiego producenta ten torf. Nie ma innej możliwości sprawdzenia jak kupno i zastosowanie we własnej uprawie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi