Sevillo Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witam,posiadam dorosłą rosiczkę przylądkową(2) która kwitnie, prawie przekwitła ,ale niepokoi mnie to że czernieją jej liście i niema kropel łownych . Czy źle ją przesadziłem (doniczka nie jest zapełniona podłożem po brzegi doniczki i niektóre liście dotykają doniczki , później czernieją !!!!A tak poza tym to niewiem co robię źle. Podlewam destylką do podstawka , jest na południowym oknie ! Proszę o POMOC !!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Daj zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Jeśli zdjęcia nie działają tu są linki: Fota 1 Fota 2 Zdjęcia są bardzo słabej jakości bo robione telefonem , ale są Nie dało się obrócić tego zdjęcia przed wrzuceniem? Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Wydaje mi się,że rosiczka marnieje ze względu kwitnienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Dzięki , za odpowiedź !!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Wydaje mi się,że rosiczka marnieje ze względu kwitnienia. Ale drosera capensis jest rosiczką, której nie osłabia kwitnienie-kiedyś jedna u mnie kwitła 7 razy w ciągu roku i nic jej nie było, więc nie jest to raczej tym spowodowane. Edytowane 26 Czerwca 2012 przez owadomaniak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbalski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Piszesz, że ją przesadziłeś, więc to może być przyczyna. Może uszkodziłeś korzenie ? Capensis jednak prawie wszystko przetrzyma, więc za kilka dni pewnie wróci do normy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Oby WRÓCIŁA DO NORMY bo mam 2 w doniczce jedna wypuszcza cały czas nowe liście a druga nie. Mam też trzecią w innej doniczce która jak dla mnie jest małą i piękna rosiczką !!!! Dziękuje za każdą odpowiedź. Może wydobrzeje, poczekam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Nie martw się moja capensis też tak miała tylko trochę gorzej.Liście marniały tak samo i właśnie kwitła,przesadziłem ją do nowego podłoża po paru dniach wyzdrowiała.To tylko przejściowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Już powoli wraca do siebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Nie trwało to długo od marnienia do regeneracji... Raptem dwa dni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) "(...) mam 2 w doniczce jedna wypuszcza cały czas nowe liście a druga nie" <-----Wypuściła liść Edytowane 3 Lipca 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Witam ponownie moja D.Capensis zmarniała solidnie wiecie może od czego tak się dzieje? Ona jest straszna zastanawiam się czy jak zbiorę nasiona to jej nie wywalić albo cokolwiek z nią zrobić. Edytowane 6 Lipca 2012 przez konopik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Myślę, że cokolwiek to dobra opcja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Zdecydowanie w dwa tygodnie może wyładnieć. Nie podoba mi się podłoże. Poza tym, jak nam nie powiesz co z nią robisz, jak uprawiasz, to my nie wyczarujemy, co jest z nią nie tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi