Skocz do zawartości

marniejąca Capensis

Sevillo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,posiadam dorosłą rosiczkę przylądkową(2) która kwitnie, prawie przekwitła ,ale niepokoi mnie to że czernieją jej liście i niema kropel łownych :( . Czy źle ją przesadziłem (doniczka nie jest zapełniona podłożem po brzegi doniczki i niektóre liście dotykają doniczki , później czernieją <_< !!!!A tak poza tym to niewiem co robię źle. Podlewam destylką do podstawka , jest na południowym oknie ! Proszę o POMOC !!!!!

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się,że rosiczka marnieje ze względu kwitnienia.

Ale drosera capensis jest rosiczką, której nie osłabia kwitnienie-kiedyś jedna u mnie kwitła 7 razy w ciągu roku i nic jej nie było, więc nie jest to raczej tym spowodowane.

Edytowane przez owadomaniak
Odnośnik do odpowiedzi

Oby WRÓCIŁA DO NORMY bo mam 2 w doniczce jedna wypuszcza cały czas nowe liście a druga nie. :(Mam też trzecią w innej doniczce która jak dla mnie jest małą i piękna rosiczką !!!! Dziękuje za każdą odpowiedź. Może wydobrzeje, poczekam. :wink:

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się moja capensis też tak miała tylko trochę gorzej.Liście marniały tak samo i właśnie kwitła,przesadziłem ją do nowego podłoża po paru dniach wyzdrowiała.To tylko przejściowe.

:)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

moja D.Capensis zmarniała solidnie wiecie może od czego tak się dzieje?

Ona jest straszna zastanawiam się czy jak zbiorę nasiona to jej nie wywalić albo cokolwiek z nią zrobić.

post-6058-1341577440_thumb.jpg

Edytowane przez konopik
Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie w dwa tygodnie może wyładnieć. Nie podoba mi się podłoże. Poza tym, jak nam nie powiesz co z nią robisz, jak uprawiasz, to my nie wyczarujemy, co jest z nią nie tak.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.