Tomason Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, w tym temacie dodajemy zdjęcia z górskich wycieczek, opinie, komentarze. Miłego oglądania! BIESZCZADY TATRY BESKIDY All photos: moja Ciocia Dodał: Cephalotus Tomason, świetne foty, genialne ujęcia, masz niezły aparat. No... oko też. Edytowane 29 Czerwca 2012 przez Tomason Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Może chcesz się zamienić ciociami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Może chcesz się zamienić ciociami? Nie oddam. Z resztą ostatnio w górach (bo gdzie by indziej) znalazła swoją "drugą połówkę" Oto cała galeria (jedna z czterech) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Oooo jakie słodkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Uwieeelbiam środowisko. Te zdjęcia są piękne ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Przykładowe zdjęcia z albumów. Karkonosze Ametysty Krajobraz (nie wiem jak się miejsce zwie) Strumyk Wielki Staw Kilka albumów (dla wytrwałych) do oglądnięcia z Tatr: Szafrany spiskie - coś co ktoś musi chociaż raz w życiu zobaczyć. Ale znaczy się MUSI, inaczej jego dusza nie zazna spokoju! 2008 czerwiec/lipiec Gnidosz okółkowy Tłustosz alpejski - jakoś nie mam za ładnych zdjęć tego gatunku, jak mogłem go tak zaniedbać... Czerwony szlak na Ciemniak Zawilec narcyzowy 2009 maj 05 Urdzik węgierski - urdziki w ogóle są w szale kwitnienia, jak i inne wiosenne gatunki Przysłop Miętusi i widok na czerwone wierchy Wejście do doliny Kościeliskiej chyba nigdy nie wygląda ładniej 2009 Lipiec 13-18 - no teraz to się zaczyna szał kwitnienia. Wszystkim chcącym zobaczyć ile się da z całego serca polecam okres około połowy lipca. Ani wcześniej, ani później nie kwitnie tyle gatunków co w tym okresie. Mieczyki dachówkowate na start już rażą po oczach, majestat w całej okazałości Storczyca kulista - storczykowy szał się właśnie zaczyna Gółki długoostrogowe, wonne, mieszańcze tych dwóch Tłustosz alpejski - ciągle można nim cieszyć oczy Lepnica bezłodygowa i goryczka wiosenna - jak innymi wczesnowiosennymi gatunkami, w dalszym ciągu! Potrostek alpejski - co najrzadsze najtrudniej zobaczyć, bo najlepiej się maskuje Dolina Tomanowa - też bardzo polecam, widoki niesamowite, a przyroda wcale nie uboga I MASA INNYCH fotek do pokazania... 2009 Sierpień 17-22 - bezwzględnie później też wypada góry odwiedzić, bo zupełnie inne kwiecie się pojawia Goryczuszka wczesna - no właśnie niby taka wczesna, a sami widzicie A góry zaczynają zmieniać kolor na właściwy do nazwy, Czerwone wierchy, ale powoli, bo kto się tam by spieszył. Ostróżka tatrzańska - kwiatów jak nie brakowało, tak dalej nie zabraknie. Mleczaj późnojesienny - a i grzybki można pozbierać. Tam wszyscy co do rydza podobne rydzem nazywają, jeden królewski, drugi zwykły, a tak na prawdę to są tam na pewno cztery jadalne gatunki: późnojesienny, zmienny, świerkowy i rydz. Borowiczek też się trafi - oczywiście wszystko poza PN, wtedy grzybów nie brakuje 2010 Lipiec 12-15 - jednak mimo wszystko nie ma to jak przełom połowy lipca. Góry wylewają się od kwitnących gatunków od wczesnej wiosny, przez pełnię lata, po skromne początki jesieni, jak się wystarczająco długo pobędzie. Widoczki z Ciemniaka Starzec główkowy - rzadkość i jaki piękny! Kukułka Fuchsa - podobno, ale ja tam im nie wierzę, bo wcale jej nie przypomina, WCALE! A i tłustosze zwyczajne jej towarzyszyły i cała masa innych ciekawych roślin. Wcale wysoko iść nie trzeba. Ujście doliny Lejowej. Goryczka kropkowana Starzec pomarańczowy - na Giewont warto wejść, a raczej zejść, żeby tego Pana zobaczyć. Dostępny przy szlaku jest tylko tam! Zachód i niespodzianka - a ja się będzie schodzić z Giewontu odpowiednio późno, kiedy już NIKOGO tam dawno nie będzie ("zaliczace" dawno nynają) i będzie się cicho, to Tatry się odwdzięczą za szacunek... Łasica - jak powyżej, cisza, cisza, cisza, a nie darcie gęby. Nadeszło bydle i moje 5 min. bliskiego kontaktu z Tatrami się skończył:/ Listera sercowata - mała, ale powala na kolana, zresztą zasługuje na oddanie pokłonu, inaczej się jej nie przyjrzycie Zaraza żółta - podczas gdy jedni żerują na innych... Jaskier lodowcowy - ... inni z trudem, ale powoli żyją w miejscach gdzie dopiero co ustąpił śnieg Zmarzły Staw Słowacja - no może nie całkiem Można skosztować trochę mgły Ale jednak warto wiedzieć, kiedy sobie odpuścić... I na "do widzenia" wsiąknąć w niedalekie, dzikie, odludne miejsce.. albo w torfowisko. Polecam TATRY! . . . Byłbym kanalią, jakbym nie załączył zdjęcia tłustosza zwyczajnego... liczę, że to wystarczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Kilka fotek z mojego miejsca na Ziemi - Kotliny Kłodzkiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Ja bardzo często i gęsto bywam w górach, najczęściej w Beskidach, gdzie śmigam na rowerze. Często odwiedzam tatry (kilka razy w roku). Ostatni raz w tatrach byłem zimą, na Kasprowym (piesza wyprawa). Ale i tak najlepiej wspominam moją wyprawę w ukraińskie Bieszczady. 7 dni na odludziu, spanie pod namiotem, kąpiel w źródle, całe zaopatrzenie ma plecach, poruszanie się na podstawie map z początku XXw. http://www.frytkapunk.pl/index.php?option=...e&Itemid=13 to jest link do sprawozdania z owej wyprawy, napisana przez mojego wujka dość komicznym językiem. Zachęcam do przeczytania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 No dobra to i ja może coś wrzucę Beskid wyspowy - czyli góry z moich rodzinnych stron i widoki z mojego okna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xillo Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 No to ja może podrzucę link do swoich zdjęć https://picasaweb.google.com/106597612086269649551 Jeśli ktoś z okolicy BB chce się wybrać w góry, to zapraszam, jeżdżę co weekend Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Dzisiaj wrzucam małe porcje zdjęć, ale akurat w tym wypadku jestem usprawiedliwiony - prawie cały wyjazd w góry przesiedziałem chory w pokoju... A jak już wyzdrowiałem, to lało jak z cebra jeszcze kilka dni. Czarna Góra, wrzesień 2012. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi