kasia2439 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Witam! Mam w domu rosiczkę, która ma łodygę chyba z pękami kwiatów. Nie jestem na razie zainteresowana rozmnażaniem a nie chcę żeby osłabła, także czy muszę usunąć łodygę z kwiatem? W jaki sposób? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Napisz jaki to gatunek rosiczki, ale nie sadzę żeby ją to osłabiło śmiało zostaw będziesz cieszył się kwiatami:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Tak poważnie, nie musisz tego robić. Zależy czy masz rosiczkę samopylną czy nie, ale ja na Twoim miejscu nic bym nie ucinał. Jak się rozmnoży to kupie od Ciebie A obciąć możesz czymkolwiek chcesz, mogą to być za równo zwykłe nożyczki jak i nożyce do żywopłotu http://www.stihl.szczecin.pl/nozyce-HSE41.jpg P.S Witam na forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) A ja polecam dodatkowo.... Piła do rosik Edytowane 2 Lipca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacol17 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 To chyba piła zrobiona na bazie silnika od motopompy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Nie obcinaj, rosiczek nie osłabia kwitnienie w takim stopniu jak robi to z muchołówkami. Zgaduję, że masz jakąś tropikalną, samopylną, więc możesz nasiona sobie schować i wysiać za parę lat nawet. Jeśli zwyczajnie nie chcesz nasion to tnij, ale ja jednak stanowczo polecam nożyce o żywopłotu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasia2439 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Dobrze, w takim razie posłucham Was i nie obetnę, bo właśnie czytałam że to muchołówek bardzo osłabia więc myślałam że rosiczki także Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Ja nie wierzę, że takie pytania padają na tym forum. Przy odrobinie chęci w poszukiwaniu potrzebnych informacji, nie zadałabyś takiego pytania. Na pytanie jak usunąć kwiat, mogę również odpowiedzieć- zjedz go, odrąb siekierą- it's up to you. Przepraszam, ale trzeba dbać o to forum, żeby nie zostało zawalone tak głupimi tematami jak ten. DRAMAT!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi