Tomason Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 POŁOŻENIE - Dolina Suchej Wody -idziemy czarnym szlakiem przez Dolinę Suchej Wody, (Brzeziny-Psia Trawka-Murowaniec -gdy po naszej prawej stronie ukaże się osuwisko (widoczne z dużej odległości, "kratownica" z belek drewna), a po lewej stronie strumień Sucha Woda oraz góry rozpoczynamy poszukiwania. -Rośnie on tuż przy szlaku po prawej stronie, poniżej osuwiska. Porasta on pionowe ściany na wysokości około 0-100 cm od poziomu dróżki, a także prawie całe osuwisko. Mapa - czarne koło to przybliżona lokalizacja ZDJĘCIA Niestety nie zrobiłem zdjęcia całości, ponieważ miałem zrobić to w drodze powrotnej ale zaczęło padać. Zdjęcia całości dodam, jak będę tam znowu. Tłustoszy obok szlaku było około 500 dodatkowo jeszcze na osuwisku, więc całkiem sporo. Jeżeli chcecie wiedzieć coś więcej to pytajcie oraz dodawajcie odkryte przez Was stanowiska Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Siodło pod giewontem. Czerwony szlak Kilometr od kuźnic jak zaczyna się podejście pod górę aż do miejsca, w któym przechodzi się obok góry wielka królowa kopa. Na żółtym szlaku. Miejscami są tam skupiska po 10-20 roślin. Oto zdjęcie. Wybaczcie jakość. I moje zdjęcia z doliny suchej wody Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Bardzo piękne stanowiska tłustoszy. W tym lub następnym roku muszę się wybrać w końcu i zobaczyć owadożery w naturze. Pierwszy raz widzę aż tyle tłustoszy w naturze. Dobre zdjęcia Edytowane 7 Września 2012 przez adam69691 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 adam69691 I po co w cytacie dajesz zdjęcia z postu wyżej? A tłustosze bardzo ładne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 adam69691 I po co w cytacie dajesz zdjęcia z postu wyżej? A tłustosze bardzo ładne Faktycznie mój błąd Radek tak po prostu dodałem cytat. Są inne stanowiska tłustoszy? Czy ten szlak jest trudny do przejścia ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Są inne stanowiska tłustoszy? Szlak na Czerwone Wierchy. Co ciekawe rośliny rosną na wysokości ok. 2000 m. n.p.m (+/- 200m) po północnej stronie grani, tuż obok strumyka. Czy ten szlak jest trudny do przejścia ? Szlak doliną Suchej Wody opisywany w pierwszym poście oraz pod koniec drugiego jest prosty. Do tłustoszy jest to po prostu spacerek po prawie prostym terenie. Potem, do Murowańca w sumie jest ok. godzina. (Od początku trasy 2:45). Potem troszkę trudniej ale znośnie Na zdjęciach Blahy widać jak dużo ich jest Pomimo, że na zdjęciach tego aż tak nie widać. Każdemu polecam ten szlak, nie tylko żeby zobaczyć tłustosze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Moje fotki z doliny Suchej Wody: Niedaleko wodospadu Siklawica: (dolina Strążyska) Czerwony szlak na Czerwone wierchy zrobiłem mało zdjęć można tam spotkać dużo więcej tłustoszy, niektóre rosną nawet na ścieżce: Dolina Białego, tłustosze rosną przy każdym wodospadzie: Zdjęcia miejscówek gdzie rosną tłustosze w dolinie Białego: Ściana 20m x 3m cała porośnięta tłustoszami I wodospady niedaleko których rosną tłustosze Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Janocix Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Piękne fotki i piękne tłustosze . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Fajne zdjecia Janocix a tu trochę moich: Szlak na czerwone wierchy Dolina małej łąki Dolina Strążyska Widziałem jeszcze tłustosze na gęsiej szyi, ale nie miałem ze sobą aparatu. W tatrach dość łatwo znależc tłustosze, bardzo często rosną na skałach z zagłębieniami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi