Bartex.eu Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Dzisiaj (równo 14 dni od zasadzenia) zauważyłem pierwsze kiełki moich rosiczek. Są bardzo maluteńkie. Postawiłem je na południowym oknie. Martwi mnie trochę to bardzo mocne nasłonecznienie w tych upalnych dniach. Czy takie słońce nie zaszkodzi młodym roślinkom (D. Spatulata) ? Mam je trzymać dalej na tym słońcu, czy ograniczyć dostęp rosiczek do promieni słonecznych ? A tu kilka zdjęć; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ordynator Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Podłączam się pod temat, z taką różnicą że chodzi o D.Capensis. Czy nie pali za mocno? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Raczej nie, ale siewki rosną zdecydowanie lepiej w półcieniu. Zwykle jednak mają jakieś trawy, turzyce, roślinę mateczną czy cokolwiek innego, co zapewnia im jakąś odrobinę cienia. Dlatego osłoniłbym je, wstawił pod jakąś roślinkę, a jak podrosną do 1 cm można wywalić je na pełne słonce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartex.eu Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi