sewcio802 Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Witam ! Po wykiełkowaniu rosiczek większość z nich po prostu uschła .. Trzymam je na wschodnim parapecie, temp. ok. 25st. C. zawsze zabieram je z parapetu przy bardzo mocnym słońcu i kładę na stół. Podlewam poprzez podskiąkanie wodą destylowaną. Nie mam pojęcia co może być przyczyną usychania. Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Daj nam zdjęcia, bo tak nie jesteśmy Ci w stanie pomóc... Nikt tu nie jest wróżem Tadeuszem:p(chyba;p) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Tutaj widać dwie siweki http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...mp;#entry993648 ... Uschnięte po prostu wyciągnąłem z torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Myślę, że to słońce może je spalać. Siewki najlepiej rosną w rozproszonym słońcu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Młode siewki nie należy wystawiać na pełne słońce, najlepiej trzymać je w tzw. półcieniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Ok, Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi